Na evropskem pokalu v Podčetrtku uspešni tudi celjski judoisti (foto in video)


judo_podcetrtek_1_ceiMinuli konec tedna je v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku že drugo leto zapored potekal evropski pokal v judu, kjer so tudi naše judoistke in judoisti dosegli odlične rezultate. Na dvodnevnem tekmovanju v Podčetrtku, ki ga je organiziral klub Z’dežele Sankaku, iz katerega prihajajo naši najboljši reprezentanti, so bili med skupno 316 tekmovalci iz 27 držav najuspešnejši judoisti Rusije s štirimi zlatimi kolajnami, dvema srebrnima in petimi bronastimi. Slovenija je bila s štirimi kolajnami skupno šesta.

Pri pripravah na največje vsakoletno judoistično tekmovanje na slovenskih blazinah (letos že desetič!) so v veliki meri pripomogli varovanci celjskega strokovnjaka Marjana Fabjana. Olimpijska prvakinja Urška Žolnir je skupaj z Ano Velenšek sprejemala prijave judoistov in judoistk, za pripravo dvorane je bila odgovorna Lucija Polavder, ki okreva po nedavni operaciji kolena, za trženje je skrbela Petra Nareks, Gašper Jerman pa za oglaševanje jubilejnega 10. turnirja za evropski pokal. Prav vsi si zaslužijo pohvale za svoje delo, saj je turnir potekal nemoteno.

judo_podcetrtek_2

Zlato odličje si je v kategoriji do 78 kg v nedeljo priborila Celjanka Ana Velenšek, ki je z izjemnimi nastopi pometla s tekmicami in prepričljivo zmagala. V prvem krogu sicer prosta judoistka kluba Z’dežele Sankaku je v drugem krogu prepričljivo premagala Francozinjo Christelle Garry, v polfinalu Nemko Maike Ziech, nato pa še v finalu Nizozemko Karen Stevenson.

Ob odličnem dosežku Velenškove je potrebno omeniti tudi odlične dosežke Tine Trstenjak (do 63 kg) in Petre Nareks (do 57 kg), ki sta osvojili drugi mesti, na zmagovalne stopničke pa se je z bronom povzpel tudi Adrian Gomboc (do 66 kg).

Tako Trstenjakova kot Nareksova in Gomboc so bili v prvem krogu prosti. Trstenjakova je najprej premagala Francozinjo Linsay Tsang Sam Moi, nato Hrvatico Andrejo Daković, v polfinalu Francozinjo Caroline Peschaud, v finalu pa zaradi treh kazni izgubila z Nizozemko Jennifer Wichers.

Nareksova pa je zapovrstjo premagala Nizozemko Eleo De Gans, Avstrijko Desiree Klinger, v polfinalu pa še Nemko Emily Dotzler. V finalu se je izkušena judoistka pomerila z Italijanko Mario Centracchio, dvoboj se je po rednem delu sicer končal neodločeno, a je v podaljšku Italijanki uspel zmagoviti met.

Za 10. obletnico priprave evropskega pokala pri nas je Polavderjeva trenerju Fabjanu predala torto
Za 10. obletnico priprave evropskega pokala pri nas je Polavderjeva trenerju Fabjanu predala torto

Gomboc je po prostem prvem delu v drugem premagal Nizozemca Krijna Schettersa, v tretjem izgubil proti Francozu Kilianu Le Blouchu, nato pa v repasažu ugnal Rusa Ferdinanda Karapetiana. Nato je premagal še Karapetianovega rojaka Hadzija Kumukova in v dvoboju za tretje mesto še enega Rusa, Islama Hametova.

Na turnirju so nekoliko manj izkazali Jan Pungaršek, David Starkel (oba v kategoriji do 60 kg), David Kukovec, Rok Plešnik, Matjaž Trbovc (kategorija do 66 kg), Tilen Vidovič (kategorija do 73 kg) in Manja Kropfl (kategorija do 57 kg). Med omenjenimi je le David Starkel enkrat zmagal in enkrat izgubil, vsi drugi pa so izpadli po porazih v uvodnih dvobojih.

judo_podcetrtek_4

Po končanih dvobojih, ko so varovanke in varovanci trenerja Fabjana ob 10. jubileju priprave evropskega pokala pri nas slednjega presenetili s torto, smo pred kamero povabili Marjana Fabjana, dobitnico zlatega odličja Ano Velenšek ter župana občine Podčetrtek Petra Misjo, ki so nam podali svoj vidik turnirja v Podčetrtku. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku.

v/t/f: eH

pivo-cvetje-polsi-klik