Na evropsko rokometno prvenstvo se podaja le en član Celja, a hkrati tudi dvanajst nekdanjih pivovarjev


Slovenska rokometna reprezentanca v četrtek pričenja z nastopom na evropskem prvenstvu. Slovenija bo v Nemčiji nastopila močno zdesetkana, kljub temu pa se je na seznam selektorja Uroša Zormana uvrstil le en član Celja Pivovarne Laško.

Med osemnajsterico rokometašev, ki bodo danes z Brnika odpotovali v Nemčijo, se je znašel en rokometaš Celja, in sicer Tadej Mazej. V širšem izboru je bil tudi celjski krožni napadalec Stefan Žabić, toda podobno kot Blaž JancRok OvničekDomen Makuc in Nik Henigman zaradi poškodbe ne more sodelovati.

Je pa na slovenskem seznamu poleg Mazeja pristalo še kar 12 igralcev, ki so v preteklosti že oblekli celjski dres (Ferlin, Lesjak, Vujović, Marguč, Novak, Kodrin, Mačkovšek, Vlah, Zarabec, Blagotinšek, Horžen in Suholežnik).

Slovenija se bo z ognjenim krstom soočila proti Ferskim otokom, nato pa varovance Uroša Zormana čakajo Poljaki in za konec prvega dela še Norvežani. Napredovanje v drugi skupinski del si bosta priigrali najboljši dve reprezentanci.

Slovenci se v primeru preboja nato križajo s skupinama E (Švedska, Nizozemska, Bosna in Hercegovina ter Gruzija) in F (Danska, Portugalska, Češka in Grčija).

Seznam igralcev, ki bodo del slovenske reprezentance na EP v Nemčiji:

Vratarji:
Klemen Ferlin
Urban Lesjak
Miljan Vujović

Krilni igralci:
Gašper Marguč
Domen Novak
Staš Slatinek Jovičić
Tilen Kodrin
Tadej Mazej

Srednji igralci:
Dean Bombač
Borut Mačkovšek
Nejc Cehte
Jure Dolenec
Aleks Vlah
Miha Zarabec

Krožni napadalci:
Blaž Blagotinšek
Kristjan Horžen
Matic Suholežnik
Jernej Drobež

Lestvico zagotavlja Sofascore