Na sredozemskih igrah tudi celjske medalje


Na sredozemskih igrah v španski oz. katalonski Tarragoni je slovensko zastopstvo osvojilo nekaj medalj. Med njimi so si tri priborili člani celjskih športnih kolektivov.

Za bronasti odličji sta poskrbela člana Judo kluba Z’dežele Sankaku, Andraž Jereb in David Štarkel. Prvi je osvojil medaljo v kategoriji do 66 kilogramov, drugi pa v konkurenci do 60 kg.

Medaljo srebrnega leska je osvojila članica Atletskega društva Kladivar Celje, Tina Šutej. V skoku s palico je preskočila 441 centimetrov.

Igre v Tarragoni se bodo zaključile v nedeljo, 1. julija. Na njih skupaj sodeluje kar 4.000 športnikov iz 26 držav: iz Evrope (Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Kosovo, Makedonija, Malta, Monako, Portugalska, San Marino, Srbija, Črna gora, Turčija), Afrike (Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija) in Azije (Libanon, Sirija), ki tekmujejo v 31 športih: atletika, lokostrelstvo, športna in ritmična gimnastika, badminton, košarka 3×3, odbojka na mivki, balinanje, boks, kajak, cestno kolesarstvo, konjeništvo, sabljanje, nogomet, golf, rokomet, judo, karate, veslanje, jadranje, strelstvo, plavanje, namizni tenis, taekwondo, tenis, triatlon, odbojka, vaterpolo, vodno smučanje, dvigovanje uteži in rokoborba

Slovenska odprava šteje 260 članov, od tega 88 športnikov in 91 športnic.