Na tekmi Dončić : Dragić (foto, video)


Ponoči se je v American Airlines Areni v Miamiju zgodila med Slovenci zagotovo najbolj pričakovana tekma letošnje sezone v ligi NBA. Pomerila sta se namreč Miami Gorana Dragića in Dallas Luke Dončića.

Na tekmo v ZDA se je odpravilo tudi okoli 2000 slovenskih navijačev, ki so v Miamiju pripravili odlično navijaško vzdušje nad katerim so se čudili tudi Američani.

Končni izid je bil 105:99 za Miami. Miami je z zmago skočil na osmo mesto, ki še vodi v končnico.

Na tekmi je blestel predvsem Goran Dragić, ki je bil najboljši strelec domače ekipe ob tem pa je dosegel še trojni dvojček in svojo ekipo popeljal do pomembne zmage v boju za končnico. Dragić je dosegel 23 točk, 12 skokov in 11 podaj. Na drugi strani je bil tudi Luka Dončić najboljši strelec svoje ekipe, dosegel je 19 točk, 8 skokov in 7 podaj. Dončić je blestel predvsem v prvih treh četrtinah, ko je dosegel 18 točk. V zadnji četrtini pa so ga domači igralci dobro zaustavili.

Tekma je bila posebna tudi zato, ker se je na dvoboj najboljših slovenskih košarkarjev v Miami odpravila množica slovenskih navijačev, med katerimi pa smo opazili tudi veliko navijačev z našega območja. Slovenski navijači so v areni, pa tudi izven nje pripravili izvrstno navijaško vzdušje, zato ni čudno, da so jim veliko pozornosti namenili tudi ameriški mediji. Deležni so bili skoraj več pozornosti, kot zadnji dvoboj Dirk Nowitzki – Dwyane Wade.

Na tekmi smo bili tudi mi. Vabljeni k ogledu foto/video utrinkov dogajanja v “slovenskem” Miamiju:

Vzdušje pred tekmo:

Vzdušje v dvorani:

https://youtu.be/Cgt-iqPFRCc

Oglejte si fotogalerijo:

MIAMI – DALLAS 105:99
Dragić 23 (9/17 iz igre, 0/2 za tri, prosti meti 5/7), 12 skokov in 11 podaj v 38 minutah, Waiters 17, Whiteside 12 (5/6 iz igre), Adebayo (16 skokov) in Wade po 11, Jones in J. Johnson po 9, Olynyk 7, Robinson 6; Dončić 19 (6/18 iz igre, 3/9 za tri, prosti meti 4/6), 8 skokov in 7 podaj v 31 minutah, Jackson 14, Brunson in Nowitzki po 13, Powell 11 in 9 skokov, Broekhoff 9, Kleber in Burke po 5, Mejri in Harris po 4, Finney Smith 2.

foto/video: G.K.