Na ultramaratonu Celje – Logarska dolina 2017 slavila Hrvata (vsi rezultati in foto)


dscn9976V soboto ob 6. zjutraj so se na Celjskem sejmu zbrali ljubitelji teka. Potekal je namreč že 33. Ultramaraton Celje – Logarska dolina, ki šteje za evropski pokal ECU.

Zjutraj so se v atriju Celjskega sejma zbrali najbolj zagrizeni tekači, ki so se podali na 75-kilometrsko pot do Logarske doline. Tekači so se jim lahko pridružili tudi na krajših progah, in sicer v Mozirju na 42 kilometrov, na Ljubnem na 27 kilometrov in v Lučah na 17 kilometrov.

V zavetju atrija Celjskega sejma je tekače pozdravil izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec, za njim pa je celjski podžupan Marko Zidanšek sodelujočim zaželel lahke noge in varno pot.

21362958_10155082701517833_688654576_nZa varnost je bilo brez dvoma poskrbljeno, saj so jih tekače spremljali policisti in redarji, poskrbljeno pa je bilo tudi za topel obrok in osvežujočo prho.

Celotnega odtekla slaba polovica tekčev

V Celju se je zbralo 170 tekačev, na krajših progah pa se jim je pridružilo še 400 udeležencev. Kljub mraku in dežnim kapljam so se podali na zahtevno traso do Logarske doline.

Pot pa ni bila mačji kašelj, sploh za tekače, ki so tekli med zadnjimi. Spopasti se morajo namreč s kontraprometom na vijugasti magistralni cesti. Pred tem glavno cesto po zapori v Celju prečkajo le na Polzeli, pred Ljubnim in nekaj po tem kraju, sicer pa tečejo po stranski poti.

Zmagovalci in rezultati

celje-logarska11V Logarsko dolino je po petih urah in osmih minutah pri prispel Robert Radojković iz Poreča. Drugo mesto si je pritekel Alen Božič, sicer član Slovenske vojske, ki ima v okviru maratona interni tek. Drugače je bolj gorski tekač. Marija Vrajić iz Zagreba je kot prva predstavnica nežnejšega spola premagala 75 kilometrov v šestih urah in štirinajstih minutah.

 

 

Podrobni rezultati z izmerjenimi časi:

grobelnofest-polsi-klik