Na uvodu poletne sezone zmaga za Vukoviča in drugo mesto za Botolina. Poškodba Lukanove


Celjski atleti v uvodu v poletno sezono na prostem prikazujejo odlično pripravljenost. Dobre rezultate je skalila le poškodba Klare Lukan, ki bo morala počivati nekaj tednov.

Jan Vukovič (Kladivar) je prejšnji teden zmagal na mednarodnem mitingu v Pliezhausnu v Nemčiji, kjer si je pokoril odlično konkurenco. V teku na 600 m se je z 1:17,15 močno približal državnemu rekordu Sebastijana Jagarinca za mlajše člane.

Vid Botolin (Kladivar) pa je v soboto nastopil na mednarodnem atletskem mitingu na Dunaju v teku na 1500 metrov. S 3:43,74, ki je le še sekundo oddaljen od Petračevega državnega rekorda za mlajše člane, je osvojil odlično drugo mesto. S časom 3:42,70 je slavil Danec Andreas Lindgreen.

Dobre rezultate celjskih atletov pa je zasenčila poškodba Klare Lukan, ki bo primorana izpustiti začetek poletne sezone. To je po Luku Janežiču že drugi udarec za celjski Kladivar.

Klara Lukan, ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj, bo morala zaradi poškodbe leve noge izpustiti prvi del poletne sezone. “Zaradi zloma fibule na levi nogi šest tednov ne morem teči, drugače bi se poškodba predolgo celila. Kljub temu bom nadaljevala s prilagojenimi treningi, da bom potem čim prej prišla v tekmovalni ritem. Zagotovo pa ne bom na tekmah do junija. Na svetovnem prvenstvu tako zagotovo ne bom nastopila, poskusila se bom pripraviti na evropsko prvenstvo avgusta v Münchnu. O tem se se bom odločila na temelju rehabilitacije,” je povedala Lukanova.