Naj judoiste v državi razglasili v Celju – sankakujevcem kopica priznanj, prav posebno za Tino Trstenjak


Judo zveza Slovenije je za prizorišče letošnje prireditve z razglasitvijo najboljših judoistov leta izbrala Celje, za kar je po poletnih olimpijskih igrah imela več kot dober razlog. Večino glavnih priznanj so v Narodnem domu prejeli prav celjski judoisti.

Organizatorji so pripravili podelitve najboljših v preteklem letu v mnogih kategorijah, tako v ženski kot v moški konkurenci. Članic celjskega Sankakuja so na oder začeli prihajati pri mlajših članicah, saj je priznanje za 2. mesto prejela Klara Apotekar, pri enaki moški kategoriji pa Rok Plesnik.

Celjski klub bo že tako izdatno napolnjene vitrine s priznanji oplemenitil tudi s pokali za najboljšo ekipo članic, kakor tudi članov, pri skupnem klubskem seštevku so bile prav tako najboljše sankakujevke, fantje pa drugi.

Poleg rednih priznanj so podelili tudi posebna, vsa razen enega pa so odšla v roke sankakujevcem za uspešne nastope na olimpijskih igrah. Prejeli so jih: Tina Trstenjak, Anamari Velenšek, Adrian Gomboc, Mihael Žgank, Rok Drakšič, Urška Žolnir in Marjan Fabjan

Tina Trstenjak je poleg nagrade za judoistko leta prejela tudi priznanje evropske judo federacije. Če se ste mislili, da je drugo mesto pripadlo Anamari Velenšek, ste se zmotili, saj je več točk zbrala klubska kolegica Anka Pogačnik. Pri članih je na Lopato šlo priznanje za drugo oz. tretje mesto (Gomboc in Žgank).