Najboljša športnika Žalca Timi Zajc in Lina Pušnik


V organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in Zveze športnih društev Občine Žalec pod pokroviteljstvom Občine Žalec je 28. marca 2019 potekala tradicionalna prireditev Šport 2018 v Občini Žalec.

V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem.

Naziv najboljšega športnika v letu 2018 si je prislužil Timi Zajc. V letu preteklem letu je bil državni prvak v smučarskih skokih in je zelo uspešno nastopal v svetovnem pokalu. Najuspešnejša športnica za leto 2018 je Lina Pušnik, 3. na sredozemskih igrah v Tarragoni, 3. mesto na Balkanskem prvenstvu v Čačku in 11. mesto na svetovnem prvenstvu v Madridu. V imenu Line Pušnik, ki se prireditve ni mogla udeležiti saj trenutno nastopa na svetovnem prvenstvu, je priznanje prevzela njena mama Cvetka Pušnik.

Naslov najboljše ekipe leta 2018 so si prislužile odbojkarice Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska SIP Šempeter.

Posebno priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta prejela Anton Kitek iz tenis kluba Liboja in Franci Naraks in Planinskega društva Zabukovica.

vir: ZKŠT Žalec