Najboljši športniki Žalca judoist, karateistka in odbojkarice

31. 03. 2018 06:17

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in Zveze športnih društev Občine Žalec pod pokroviteljstvom Občine Žalec je 29. marca 2018 potekala tradicionalna prireditev Šport 2017 v Občini Žalec.

V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem.

sport-zalec1
Darinka Žgank in Kiti Smiljan

Naslov najboljšega športnika so podelili Mihaelu Žganku, drugo uvrščenemu na svetovnem prvenstvu v judu v Budimpešti. Ker se prireditve ni mogel udeležiti, je priznanje prevzela njegova mama Darinka. Najuspešnejša športnica za leto 2017 je Kiti Smiljan, tretja na mladinskem evropskem prvenstvu v karateju v Sofiji.

Naslov najboljše ekipe leta 2017 so si prislužile odbojkarice Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska iz Šempetra.

Posebno priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju športa je prejelo društvo DŠR Partizan Griže (ob 60-letnici delovanja), priznanje sta prevzela Sašo Veligošek in Boris Krajnc.

Osrednji gost prireditve je bil Aleksander Javornik – Žavski, predsednik Kluba slovenskih navijačev.

Športnike in obiskovalce je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos.

V programu so sodelovali plesna skupina Zmajčice ter Ana & Band, povezovala sta ga Tamara Tavčar  in Jan Podbrežnik, avtor scenarija Franci Podbrežnik.

sip-odbojkarice
Odbojkarice Šempetra

foto: T.T.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,770 seconds.