Najmlajša celjska nogometašica Savinjo popeljala do zmage proti Olimpiji (foto, video)


»Hat-trick« Neže Žagar na tekmi ŽNK Savinja Oliva Celje –  ŽNK Olimpija Ljubljana. CEljske nogometašice s 4:1 premagale Olimpijo.

Po prvi domači zmagi v Šentjurju nad ŽNK Maribor Tabor z 2:0 in remiju v Bratoncih z ŽNK Pomurjem, so mlada dekleta ekipe ŽNK Savinja Celje v 4. kolu na stadionu Olimp Celje gostila nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana. Kljub temu, da ima Olimpija v svojih vrstah, kar šest (6) reprezentantk , se to na tekmi ni poznalo.

Ne glede na zveneča imena v ekipi ŽNK Olimpija so Savinjčanke niso ozirale proti komu igrajo in so od samega začetka pričela odločno, povezano in napadalno. To se jim je obrestovalo že v 2. minuti tekme, ko je po iznajdljivi podaji Ane Lenke Bedrač Plazovnik mrežo gostij zatresla najmlajša in najmanjša igralka Celjank, hitra in borbena 12-letna Neža Žagar.

Po hitrem zadetku so gostiteljice nato v ritmu padle, kot da bi se prestrašile zmage, kar so v 14. minuti izkoristile Ljubljančanke, ko se je reprezentantka Stela Babič sprehodila čez obrambo domačink in izid poravnala na 1:1.

V nadaljevanju se je ritem obeh ekip, tega je narekovalo tudi opoldansko sonce, umiril, prvi polčas pa minil v izenačenem boju. Domači trener Zvone Čosić je med odmorom dobro motiviral celjske igralke, saj so Celjanke na igrišče z umetno travo na Olimpu v drugem polčasu stopile odločene zmagati.

Na sredini se je razživela Ana Lenka Bedrač Plazovnik, na krilih in v napadu pa Lara Bezjak, Lana Zalar ter že omenjena strelka Neža Žagar. Slednja je v 40. minuti po hitri in natančni podaji z desne Lare Bezjak šolsko zaključila akcijo in drugič zatresla mrežo tokrat izredno razpoložene Neže Smuk.

Nervoza gostij se je pokazala v 38. minuti, ko je sodnik Denis Halilović zaradi neprimernega obnašanja z rumenim kartonom kaznoval igralko ŽNK Olimpija Evo Markovič.

Te so z nekaj protinapadi skušale izenačiti, toda žoga je končala ali za golom ali v rokah domače vratarke Zale Žekar. Po lepi akciji preigravanja Lane Zalar, ki se žal ni zaključila z zadetkom, so domačinke v 53. minuti po »hat–trick« zadetku Neže Žagar utrdile vodstvo, tekmo pa suvereno pripeljale do konca.

V zadnjih minutah je mrežo gostij s strelom iz 15 metrov rutinirano zadela še Ana Lenka Bedrač Plazovnik za končnih  4:1, ob tem je potrebno omeniti odlično vodenje ekipe domačega trenerja Zvoneta Čosića in vedno bolj glasno podporo staršev, za kar so se jim domačinke na koncu tekme zahvalile.

Z drugo domačo zmago Savinjčanke v 12 članski državni ligi zasedajo visoko 4. mesto s 7 točkami in pozitivno gol razliko +4 prav tako imajo drugo najuspešnejšo vratarko lige, ki je v štirih tekmah prejela samo dva zadetka.

ŽNK SAVINJA OLIVA CELJE – ŽNK OLIMPIJA 4:1 (1:1)

Strelke: Neža Žagar (2′, 40′, 53′), Ana Lenka Bedrač Plazovnik (58′); Stela Babič (14′)

Savinja;  Zala Žekar (V), Tjaša Jasenc Jakop, Neža Žagar, Lea Munda, Žana Gajšt, Lara Bezjak, Ana Lenka Bedrač Plazovnik, Lana Zalar, Marija Gvero (K), Sara Poslek, Ela Ušen. Trener: Zvonimir Čosić.

Olimpija: Neža Smuk (V), Tisa Dovč, Manca Hostnik, Sara Medić, Stela Babič, Lina Lamovšek, Zoja Gloria Hernaus, Žana Bernik, Nadia Medić, Zoja Kartuš (K), Eva Markovič. Trener: Janez Vodenšek.

Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo 27.sep in 4. okt.., ko Savinjčanke 2x gostujejo v Žireh in Cerkljah na Gorenjskem, Savinjčanke nadaljujejo s treningi 4x tedensko , ki se jim lahko pridružijo zainteresirana dekleta na travnatem igrišču II. OŠ Celje. Dodatne informacije glede terminov treningov, vseh štirih starostnih skupin prejmete ob klicu na GSM št. 041 / 846 – 570.

Lestvica:

T Z N P T
1. ŽNK Krim RollJet 4 4 0 0 12
2. ŽNK Cerklje 4 4 0 0 12
3. ŽNK Radomlje 4 3 0 1 9
4. ŽNK Savinja Oliva Celje 4 2 1 1 7
5. ŽNK Radlje 4 2 1 1 7
6. ŽNK MB Tabor 4 1 1 2 4
7. ŽNK Nona Pomurje Beltinci 3 1 1 1 4
8. Gažon Obala 4 1 1 2 4
9. Renče 4 1 0 3 3
10. ŽNK Olimpija 3 0 1 2 1
11. ŽNK Ledine 4 0 1 3 1
12. ŽNK Posavje Žalec 4 0 1 3 1