Najmlajši ekipni članski namiznoteniški prvaki doslej: kar trije od štirih dijaki Šolskega centra Celje


Zaključeno je državno ekipno prvenstvu v namiznem tenisu, naslov prvaka pa je osvojila zasedba Namiznoteniškega kluba Savinja Luče, ki je v drugi tekmi končnice za prvaka ugnala ŽNTK Maribor s 4:0. Na prvi tekmi so bili Savinjčani pod Pohorjem boljši z 1:4.
Osredotočenost; vir foto: NTKS

Ekipa Savinje je imela več dela v polfinalu, kjer se je srečala za zasedbo Murske Sobote I., ki je bila vodilna po rednem delu tekmovanja. Prekmurci so prvo tekmo dobili s 4:0, v Lučah pa so bili gostitelji boljši s 4:1. V tretji tekmi je Savinja v Prekmurju zmagala s 3:4.

Savinja je bila po rednem delu tekmovanja na četrtem mestu. Njihov uspeh je še toliko večji, ker so s tem postali najmlajši ekipni državni prvaki, odkar se igra slovensko državno prvenstvu.
Kar trije od štirih članov ekipe so dijaki Šolskega centra Celje, in sicer Matic Čopar, Domen Hohnjec in Brin Vovk Petrovski. Četrti član ekipe je Miha Podobnik.
Predsednik kluba, Patrik Rosc je ob tem dejal: »Mislim, da smo pred začetkom sezone veljali bolj za ekipo, ki se bo borila za uvrstitev v končnico za prvaka, torej med prve štiri. Takšen je bil tudi osnovni klubski cilj. Navsezadnje sta Miha Podobnik in Domen Hohnjec v tej sezoni prvič doslej nastopala v 1. SNTL in je bilo težko predvidevati, kako se bosta pomerila z igralci, ki že vrsto let igrajo samo ligaško tekmovanje in se z njimi doslej še nista srečevala. Fantom tako nismo naložili rezultatskega bremena, ampak bolj izziv in možnost za dokazovanje. Obenem so v mlajših kategorijah načeloma navajeni zmagovati in jim pritisk zmage tako ali tako ni tuj.«
Pozdrav z nasprotniki; vir foto: NTKS

V klubu, ki je letos dominiral v mladinski kategoriji, letos obhajajo 10-letnico delovanja. V letošnji sezoni so najprej osvojili 1. in tudi 2. mesto na ekipnem mladinskem državnem prvenstvu, kar doslej ni uspelo še nobenemu klubu. Na posamičnem mladinskem državnem prvenstvu so osvojili kar 15 od možnih 16 medalj na moški strani tekmovanja.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi sodeluje 10 ekip, kakor tudi v drugi in tretji, v četrti pa sedem.