Ne Ukrajinci, ampak Čehi vstopajo v celjski nogometni klub


logonkceljeV prostorih nogometnega kluba Celje so včeraj izpeljali izredno skupščino, na dnevnem redu pa je bila obravnava podpisa memoranduma s češkim investitorjem K Partners Sport Managment s.r.o.

Na skupščini kluba je bil memorandum sprejet, sedaj ga bo vodstvo kluba poslalo na NZS v odobritev. Ko bo memorandum potrjen tudi s strani krovne nogometne organizacije, se bo z investitorjem ustanovila skupna družba, ki bo podpisala pogodbo s klubom. Na skupščini je bila sprejeta tudi razširitev upravnega odbora, v katerem po novem mesta zasedajo dr. Stevan Đorđević kot predsednik, Rafael Brance, Zoran Podkoritnik, Spasoje Bulajić in Ihor Dedyshyn.

Predsednik dr. Stevan Đorđević: “Nogometni klub je s to izredno skupščino pridobil veliko. Odprli smo vrata investitorju, ki bo v naš klub prispeval nepovratna sredstva. Memorandum investitorja zavezuje, da prispeva vsaj 50 % vrednosti klubskega proračuna, ki ga ustvarimo z različnimi aktivnostmi, sponzorskimi sredstvi, vstopnino, televizijskimi pravicami in tako dalje. Investitor se je v memorandumu tudi zavezal, da bo do dvajsetega datuma vsak mesec nakazal sredstva za plače prvega moštva. Memorandum bomo sedaj poslali na Nogometno zvezo Slovenije in v primeru, da bodo kakršnikoli predlogi ali pobude z njihove strani, bomo memorandum tudi dopolnili oziroma popravili. Investitor si seveda želi tudi vpliv na nekatere odločitve v članskem moštvu, medtem ko ostaja naš šolski nogometni center izločen iz tega sodelovanja.“

Pred časom so sicer bila aktualna pogajanja tudi z ukrajinskimi vlagatelji, sedaj pa bo celjski nogomet dihal po češko.

dnevi-zabave-polsi-klik