Nedeljska tekma lige prvakov v Zlatorogu s posebnim presenečenjem (video)


V Zlatorogu je v času tekem vselej glasno. Za izjemno vzdušje skrbijo člani navijaške skupine Florijani, ki že 25 let stojijo ob strani celjskemu rokometu. S klubom so doživeli veliko izjemno lepih trenutkov in tudi tistih nekoliko manj prijetnih.

Ob 25-letnici navijaške skupine Florijani bosta Boštjan Dermol in Tone Kregar pred tekmo s pariškim PSG zapela novo himno, ki so jo ustvarili celjski glasbeniki.

Klub brez navijačev je, kot pivo brez pene!” S tem se strinja vsakdo, ki je kdaj obiskal športno prireditev. Kdaj prestopil prag dvorane Zlatorog, ko je bila na sporedu tekma Lige prvakov. Ko so bili rokometaši dotolčeni so jim prepotrebni odmerek energije dali prav navijači. V prvi vrsti Florijani, ki so priganjali druge v dvorani, da vstanejo, zaploskajo, žvižgajo, kričijo, pojejo z njimi! Vez med rokometaši in navijači pa je pristna že 25 let. “Bilo je oktobra 1993, kolikor se spomnim, ko je takratno klubsko vodstvo dejalo, da je čas da se povežemo, strnemo vrste, da klub dobi uradno navijaško skupino,” je čas nazaj zavrtel predsednik navijaškega društva Florijani Igor Šolman, tretji predsednik v zgovodini navijaške skupine.

Prvi predsednik je bil Bogdan Korošec, opravljal nalogo zgolj kratek čas oz. tako dolgo, da se je navijaška zasedba popolnila. Naslednjih deset let je poveljevanje nad navijači prevzel Karl Kasesnik, za prijatelje Drago, pred 15. leti pa je mesto predsednika navijaškega društva prevzel Igor Šolman in ga opravlja še danes. “Imel sem to srečo bi rekel, da sem prišel ravno v trenutkih, ko je bilo nekaj najlepšega biti navijač celjskega rokometnega kluba. Konec leta 2003, ko so se pisala najlepša poglavja v zgodovini celjskega kluba. Ko je ekipa osvojila naslov zmagovalca Lige prvakov. Rekel bi, da smo izkusili tako najlepše, kot tudi najtežje trenutke kluba, bili zrven in si rekli, da je ta vez večna, da ne bomo odnehali, ker po dežju je še vedno posijalo sonce. Tudi za celjski klub,” razmišlja Šolman, ki je izjemno ponosen na vsakogar od posameznikov, ki si vzame čas, pride navijat, spodbujat ekipo na športen in pošten način: “Ko sem prišel na mesto predsednika navijšake skupine sem imel le en cilj, in sicer da v naši skupini ne bo prostora za razgrajanja, divjanja, pretepanje. Kot je to del navijaške folklore drugod. S tem smo zajezili prenekatero težavo, privabili številne člane. Tudi takšne, ki so med članicami našega društva spoznali svoje boljše polovice, danes pa se nam priključujejo že njihovi otroci. Bi rekel čez palec, da se je spoznalo in povezalo pri Florijanih kar kakšnih 15 parov.

Igra se za gledalce

florijaniKo rokometaši z gledalci dihajo kot eno, ko s tribun odmeva “Cele, Cele”, pred slovenskimi državnimi prvaki ni varen nihče. Niti največji zvezdniki svetovnega rokometa, ki so Zlatorog že zapuščali sklonjenih glav. Tudi v letošnji sezoni so igralci, skupaj z navijači, spisali kar nekaj neverjetnih zgodb. “Rekel bi, da so po letu 2004 morda v klubu nekoliko pozabili, da se igra za gledalce, dejal bi, da so se delno skrhali odnosi na relaciji navijači – vodstvo kluba, a rekli smo, da bomo vztrajali. Zavedamo se, da brez polne dvorane ni rezultatov, da energija, ki jo igralci prejmejo s tribun, izjemnega pomena,” dodaja predsednik navijaške skupine Florijani.

Dolge poti nikoli predolge

Florijani so šli s celjskimi rokometaši ‘na konec sveta’. V 25 letih so prepotovali 600 tisoč kilometrov. Nikoli se jim ni bilo težko usesti na avtobus, se odpraviti na dolgo pot. “Kilometrov se je pa res kar nabralo, spomnim se tistega Ciudad Reala, 2200 kilometrov se mi zdi. Ampak, ko si enkrat na avtobusu, ko steče debata. Hitro mine vse skupaj. Še posebej pa me veseli, da smo, podobno kot RK Celje Pivovarna Laško, cenjeni in spoštovani, kjerkoli se pojavimo. Dokaz, da smo pustili svojevrsten pečat na rokometni navijaški sceni,” meni Šolman in dodaja: “Velika zahvala, ob 25. letnici delovanja gre vsem klubskim strukturam, ki nam stojijo ob strani, tako materialno, kot sponzorsko. Pokroviteljem, ki so nam pomagali, ko je bilo potrebno, gledalcem, ki sledijo našim sporočilom s tribune in medijem, s katerimi smo v dobro rokometa, vselej našli skupen jezik,” je zaključil Šolman.

Zlatorog in Florijani bodo pred tekmo doživeli presenečenje

Že pred nedeljsko tekmo se obeta presenečenje za gledalce v dvorani Zlatorog. Klub bo Florijanom ob 25 letnici podaril posebno darilo. Skupaj z znanimi slovenskimi, oziroma celjskimi glasbeniki, zapela jo bosta Boštjan Dermol in Tone Kregar, so namreč pripravili športno navijaško pesem, ki bo povezovala celjski šport, premierno pa jo bodo predstavili približno petnajst minut pred začetkom tokratne tekme. Rokometni vrhunec v Zlatorogu se torej začenja spektakularno, zato ga ne zamudite.

vir: RK CPL