Nemci v Zlatorogu močnejši od Slovencev

24. 07. 2018 21:23

V dvorani Zlatorog so reprezentance odigrale prve tekme v glavnem delu tekmovanja. Svojo priložnost za uvrstitev v polfinale je zaenkrat izkoristila le Portugalska, ki je premagala Španijo (29:27), medtem ko je bila Slovenija poražena proti Nemčiji (26:22).

V skupini II je bilo še srečanje med Hrvaško in Francijo, ki so ga dobili slednji (37:28), v skupini I pa med Islandijo in Srbijo, ki se je končalo neodločeno (25:25).

Slovenija se bo jutri ob 19. uri v Zlatorogu za uvrstitev v polfinale pomerila z Islandijo. 

Zadnja tekma prvega dne glavnega dela tekmovanja je bila rezervirana za prvouvrščeni ekipi skupine A in B, Nemčijo in Slovenijo. Reprezentanci sta se s to generacijo že srečali, in sicer pred dvema letoma na evropskem prvenstvu do 18 let, takrat na tekmi za 3. mesto, ki jo je po dveh podaljških dobila Nemčija.

Slovenska reprezentanca je srečanje začela neodločno, z nekaj zgrešenimi streli, kar je Nemčija znala izkoristiti in v uvodnih minutah prišla do vodstva z 2:0. Nemški zid je v 5. minuti prvi z levega krila prebil Tadej Mazej in z dvema zaporednima goloma rezultat poravnal na 2. Varovanci Saše Praprotnika so se, tudi s pomočjo spodbude s tribun, sprostili in z odličnimi obrambami Gašperja Dobaja, uspešnimi protinapadi ter delnim rezultatom 8:2 v 22. minuti prišli do prednosti 4 zadetkov (8:4). Nemškemu selektorju Andreju Haberju v drugem delu prvega polčasa ni preostalo drugega, kot da vzame minuto odmora in umiri napad Slovenije. Njegovi varovanci so nato zaigrali bolje, iztiril jih ni niti rdeči karton njihovega soigralca Frederika Simaka, in prednost gostiteljev do polčasa prepolovili (9:11).

Drugi del srečanja je Slovenija začela podobno medlo kot prvega in ponujenih priložnosti za zadetke ni izkoristila. Zato pa so bili toliko bolj uspešni Nemci, ki so zaostanek izničili in po zadetem strelu iz sedmih metrov Mattisa Michela prišli do 2 golov prednosti (16:14). Slovenija je v 45. minuti po obrambi vratarja Marka Ferjana in zadeteku v prazno mrežo Mazeja prišla le na gol zaostanka (17:16), a se Nemci niso dali in na krilih vratarja Leona Mehlerja v 49. minuti ušli na 20:17. V zadnjih desetih minutah Slovenija v obrambi ni mogla zaustaviti borbenih Nemcev, v napadu pa njihove žoge niso našle poti v gol. Nemci so tako slavili zmago s 26:22.

Pri Sloveniji sta najbolj izstopala Grega Ocvirk s 7 zadetki in Tadej Mazej s 6, pri Nemčiji pa Joshua Thiele s 6 in Luca Witzke s 4 zadetki. Za najboljšega igraleca tekme je bil izbran Hendrik Schreiber (Nemčija).

NEMČIJA : SLOVENIJA 26:22 (9:11)

Nemčija: Boieck, Witzke 4, Ignatov, Backs 3, Matthes 1, Schrader 2, Stutzke 2, Kister, Kurch, Mehler, Thiele 6, Klein 3, Schreiber 2, Michel 3, Simak, Neuhaus.

Slovenija: Ferjan, Žabić, Kunst, Horzen 1, Kavčič, Rozman 2, Ocvirk 7, Kotar 3, Pipp, Ozmec, Makuc 2, Mazej 5, Kosi, Dobovičnik, Novak 2, Dobaj.

vir: RZS

flosfest-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,196 seconds.