Nemci vrnili Celjanom z zmago v zadnji sekundi


Teden dni po uspehu v Kielu so se v okviru lige prvakov celjski rokomeši z isto ekipo pomerili še v domači dvorani, ki je bila po dolgem času dostojno napolnjena.

Gostje iz severne Nemčije so bili v uvodu tekme veliko uspešnejši in po 12 minutah vodili s 4:9. Mlada celjska ekipa, ki ni vajena igrati pred tako številno domačo publiko, je znižala na 8:10, a so gostje s serijo treh golov kmalu pobegnili na 8:13. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa so pivovarji goste uspeli za rep, saj je bilo ob polčasu 14:15.

Drugi polčas so Celjani začeli z izenačenjem, v vodstvo za 19:18 pa so prešli v 41. minuti, ko je zadel Tilen Kodrin. Kmalu so bili v prednosti znova Nemci, Celjani pa so uspeli 10 minut pred koncem izenačiti na 22. Pri gostih je v zaključku dobro branil vratar, ki je soigralcem pomagal, da so v končnici vodili za gol ali dva. Celjani so s skrajnimi močmi 10 sekund pred koncem preko Branka Vujovića ob igralcu manj izenačili, a so Nemci hitro, in verjetno tudi nepravilno, izvajali sredino ter zadeli nebranjena domača vrata.

Celje Pivovarna Laško : Kiel 27:28 (14:15) 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Dobaj, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Razgor 4, Suholežnik 2, Marguč 5, Grošelj, Kodrin 3, Makuc, Anić 1, Dušebajev 4, Mačkovšek, Bečiri 2.

Kiel: Landin, Wolff, Toft Hansen, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 6, Ekberg 7, Zeitz 2, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 3, Zarabec 1, Vujin 2, Bilyk 4, Nilsson 3.

Sedemmetrovke: 3/2; 4/3
Izključitve: 8 min; 10 min

Branko Tamše: »Čestitke Kielu za zmago. V prvi vrsti pa bi se rad iskreno zahvalil čudoviti publiki, ljudem, ki so danes napolnili Zlatorog. Moja ekipa in fantje so najbolj zaslužni za to kar prikazujemo in kako se borimo, ne glede na to v kakšnem stanju smo. Tudi med tekmo smo ostali brez Jake Malusa, kar je bil za nas zelo velik udarec. Na srečo se je vsaj za obrambo vrnil Mačkovšek. Odigrali smo dobro tekmo, naredili nekaj preveč napak, ki si jih proti Kielu ne smeš privoščiti. Veseli me, da smo se nekajkrat vrnili po zaostanku, fantje so res puščali srce na igrišču. Na koncu smo uspeli izničiti v dobri minuti dva zadetka zaostanka, izenačili, nato pa prejeli zadetek, ki ga ne bom komentiral. Verjamem, da smo si danes zaslužili vsaj neodločen rezultat glede na potek, a žal se je končalo kot se je.«

Celjani so s 5 točkami trenutno na 7. mestu skupine B.

V torek, 28. novembra, je na vrsti SEHA gostovanje v Novem Sadu.