Nenad Stojaković se jutri vrne v Celje


nenad_stojakovic_2018Nekdanji rokometni reprezentant Slovenije Nenad Stojaković, za katerega so v humanitarnem društvu Enostavno pomagam pripravili dobrodelni projekt »Pomagajmo Nenadu«, se po 14 tednih rehabilitacije, po operativnem posegu v Švicarskem centru za paraplegike, vrača domov.

Stroške rehabilitacije in operacije v omenjenem centru krije ZZZS po dobljeni tožbi Nenada Stojakovića proti ZZZS na ustavnem sodišču v Ljubljani.

Nenad se bo v Slovenijo vrnil v sredo ponoči, operacijo pa je prestal v sredo, 16. maja. Trajala je dobrih pet ur in po zadnjem MRI slikanju, ki je bilo opravljeno v drugem tednu avgusta, je zdravnik, ki je opravil operacijo, izredno zadovoljen s storjenim.

Kronična bolečina, ki jo je trpel pred odhodom v Švico, je dosti manjša, tudi muskulatura se je v vsem tem času dobro ojačala. S pomočjo fizioterapevtov, ergo terapevtov in vseh ostalih specialistov v centru, se je njegovo zdravstveno stanje na vseh področjih spremenilo v pogojno normalno stanje. Mnenje specialistov iz Švice je, da je z zdravljenjem dosegel velik napredek, ki je viden, vendar bo potrebno v nadaljevanju narediti še ogromno, da bi prišel do cilja oz. da bi samostojno shodil.

Na noge se trenutno postavlja samo občasno in sicer s pomočjo bergel ter fizioterapevtov. Njegova največja želja je, da nekoč stopi na noge in da mu bo v skladu z možnostmi našega zdravstva omogočena rehabilitacija v kateri od ustanov, ki so specializirane za tovrstno dejavnost.

 

Zanj so v projektu s pomočjo donatorjev in dobrih ljudi zbrali 79.986,93 EUR. V tem času smo Nenadu omogočili samoplačniški specialistični pregled in posvet v Švici pred odhodom na zdravljenje, nakup profesionalnega stimulatorja Compex za krepitev in prekrvavitev mišic, letalski prevoz ter bivanje zanj in spremstvo pred in po operaciji,  nakup invalidskega vozička, ki je prilagojen njegovemu zdravstvenemu stanju, prehranske dodatke za boljšo rehabilitacijo, ipd., ter porabili 21.625,41 EUR.

Nenadu bodo ob povratku domov še naprej nudili pomoč pri rehabilitaciji in uresničevanju njegove želje.