Neptunovci plavali v avstrijskem mrazu


neptun wels 2016Poleg ptujskega so se plavalci celjskega Neptuna pretekli konec tedna udeležili tudi mitinga v avstrijskem Welsu. V dobrih 300 kilometrov oddaljenem mestu so nastopili plavalci iz Avstrije, Slovenije, Italije, Nemčije, Poljske, Češke, Litve in Madžarske.

Kljub drugačnim napovedim so bile temperature nizke, saj je bilo dopoldan le 5 stopinj Celzija, kasneje pa so se dvignile na piškavih 13. Med neptunovci sta bili najuspešnejši Hana Podbregar in Iza Vodenik.

Hana je na 50 m prosto s časom 31,04 osvojila 3. mesto, na 50 m delfin pa 4.mesto. Iza je v absolutni kategoriji prišla v finale in na 50 m prsno s časom 37,78 zasedla 5. mesto, na 50 m delfin pa s časom 31,15 8.mesto. Vsi ostali celjski plavalci so se kljub neznosnemu mrazu potrudili in izboljšali svoje osebne rekorde.

Za Neptun so plavali še Katja Petrič, David Videnšek, Jaka Mihalič, Oskar Kolar Pirc, Jan Žlof, Mitja Horvat, Nuša Brodej, Rok Cene, Jan Vodenik, Filip Robič, Tamara Kolman Kralj, Enej Vovk Šulgaj, Nika Hliš, Lena Bornšek in Maks Jereb. Vsi po vrsti so svoje os. rekorde izboljšali.

PK Neptun se ob tej priložnosti zahvaljuje družini Vodenik za prevoz in Petru Horvatu za pomoč in rešitev nezavidljive situacije, ko jih je že na začetku poti proti Welsu na cedilu pustil skoraj nov kombi.

nagradna-polovicka