NK Celje po porazu z Mariborom uspešno v prijateljski tekmi, druga ligaška zmaga Šampiona


Nogometaši NK CM Celja v soboto niso imeli večjih možnosti za uspeh proti kvalitetnejšemu NK Mariboru, kljub temu, da so z golom Močivnika v 6. minuti povedli in na odmor v slačilnice Ljudskega vrta odšli z obetajočim rezultatom 2:2.

Do konca srečanja je Maribor še trikrat zatresel celjsko mrežo in visoko zmagal. Podrobneje o tekmi si preberite na spletni strani CM Celja, spodaj pa si oglejte še video posnetek, kaj je po tekmi povedal celjski trener Damjan Romih.

Maribor : CM Celje 5:2 (2:2)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Mertik (Odranci), Pavlič (Laze v Tuhinju), Podobnik (Veliki Gaber).Strelci: 0:1 Močivnik (6.), 1:1 Mezga (22.), 2:1 Arghus (26.), 2:2 Bezjak (30.), 3:2 Volaš (67.), 4:2 Mezga (82.), 5:2 Mertelj (90.).

Maribor: Handanović, Mejač (od 56. Milec), Rajčević, Arghus, Viler, Mezga, Mertelj, Lesjak (od 55. Berić), Cvijanović, Tavares (od 85. Filipović), Volaš.
CM Celje: Mujčinović, Radulović, Akakpo, Kapić (od 46. Krljanović), Medved, Pavlović, Krajcer, Gobec, Močivnik (od 74. Đaković), Firer, Bezjak (od 74. Marijan).
Rumeni kartoni: Tavares, Gobec, Arghus, Akakpo.

Včeraj so cejski nogometaši odigrali sproščeno prijateljsko srečanje z ekipo Korotana in ga premagali s 6:2. V prvem polčasu je bila na igrišču mešana zasedba članskega moštva, drugi polčas pa so odigrali igralci mladinske ekipe.

2. SNL: Šampion zmagal v Slovenskih Konjicah
Vikend pa je bil v športnem smislu uspešen tudi za nogometaše NK Šampion, ki letos prvič nastopa v drugoligaški članski konkurenci. Z uspehom nad lokalnim sosedom Dravinjo, bilo je visokih 4:0, so zabeležili že drugo zmago v petih krogih in se držijo v sredini lestvice.

Zapisnik, rezultati, lestvica 2. SNL

R. Č.
Foto, video: www.nkcelje.si