NK Celje s točko proti Nafti, Šampion poražen


Na prvi domači tekmi po zimskem premoru je celjski nogometni prvoligaš gostil lendavsko Nafto. Tekma se je končala brez zmagovalca, z enim zadetkom v vsaki mreži. V uvodni tekmi 16. kroga 2. slovenske nogometne lige je celjski Šampion gostoval pri NK Kalcer Radomlje. Domači so slavili minimalno zmago.

Tudi na drugi pomladanski tekmi 1:1
V prve pol ure tekme na Areni Petrol so boljšo igro prikazali gostje iz Lendave. V 30. minuti so rahlo terensko premoč kronali z zadetkom, ko je po predložku s kota mrežo zatresel Blaž Dolinar. Celjani so po prejetem zadetku zaigrali bolje in še pred polčasom izid izenačili. Roman Bezjak je v 41. minuti z desne strani podal v kazenski prostor, žogo pa je v daljši vratarjev kot poslal Klemen Medved.

V drugem polčasu so imeli pobudo varovanci Damjana Romiha, a je žal niso uspeli spremeniti v zadetek. Po nepopolnem 23. krogu NK Celje s 27 točkami zaseda 8. mesto. Njihovi sobotni nasprotniki imajo na 9. mestu 22 točk. Prihodnjo soboto celjske nogometaše v Velenju čaka lokalni derbi z Rudarjem.

Celje : Nafta 1:1 (1:1)
Medved (41′); Dolinar (30′)

Postava Celja: M. Kotnik, Krajcer, Bezjak, Verbič, Ristovski, Gobec, Centrih, Močič (od 68. Bakarič), Vidmajer, Žurej (od 80. T. Kotnik), Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Tudi v drugo neporaženi

Le en zadetek v Radomljah
Okrog 250 gledalcev v Športnem parku Radomlje je na tekmi med domačim Kalcerjem in celjskim Šampionom videlo le en zadetek. Tekmo je v prid domačih v 75. minuti odločil Dejan Zadnikar. Isti igralec si je v 85. minuti prislužil drugi rumeni karton in moral predčasno zapustiti igrišče. Kljub igralcu več varovanci Janija Žilnika v zadnjih minutah niso uspeli doseči izenačujočega zadetka.

Preostale tekme 16. kroga v 2. SNL bodo odigrane danes. NK Šampion Celje z 19 točkami trenutno zaseda 6. mesto na prvenstveni razpredelnici. Prihodnjo soboto bodo na Areni Petrol gostili prvouvrščeni Aluminij iz Kidričevega.

Kalcer Radomlje : Šampion Celje 1:0 (0:0)
Zadnikar (75′)
Izključen: Zadnikar (85′ – 2RuK, Radomlje)

Postava Šampiona: Čretnik, Zamernik (od 46′ Štus), Kompan, Golemić, Hren, Jovanovič, Leskovar, Horvat (od 63′ Džaferović), Goropevšek (od 82′ Petrušić), Kožar, Žagar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Zvesti spremljevalci NK Celje navijaška skupina Celjski Grofje v teh dneh slavi 20. obletnico ustanovitve (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.