NK Celje z zmago, KK Zlatorog s porazom v Domžalah, ŽKK Celje brez možnosti v Beogradu


Celjski nogometni prvoligaš, ki se od petka uradno imenuje NK Celje (in ne več NK CM Celje), je včeraj dosegel pomembno zmago v Domžalah. V Domžalah so gostovali tudi košarkarji Zlatoroga, ki so brez poškodovanega kapetana izgubili v slovenskem derbiju lige ABA. Članice ŽKK Athlete Celje so doživele visok poraz v Beogradu.

Pomembna zmaga za napredovanje na lestvici
Člani NK Celje so tekmo v Domžalah začeli odlično. V 7. minuti je Zoran Pavlović s prostega strela lepo našel osamljenega Marka Krajcerja, ki mu ob drugi vratnici ni bilo težko z glavo žoge potisniti v gol. Do konca polčasa so imeli domači nekaj priložnosti za izenačenje. Po nevarnem prostem strelu Marka Drevenška se je izkazal Amel Mujčinović, Liridon Osmanaj pa je odbitek poslal mimo gola. Osmanaj je imel lepo priložnost tudi v 20. minuti, a mu je veselje preprečil Mujčinović.

V začetku drugega dela sta imeli priložnosti za povišanje vodstva Sebastjan Gobec in Zoran Pavlović, ki jima je veselje preprečil mladi domžalski vratar Gregor Zabret. Do drugega gola so Celjani prišli v 74. minuti. Zoran Pavlović je iz roba kazenskega prostora z diagonalnim strelom žogo poslal v mrežo in s tem zagotovil pomembne tri točke grofom.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj so za spletno stran NK Celje po tekmi povedali trenerja Damjan Romih in Darko Birjukov ter strelec prvega zadetka Marko Krajcer.
http://youtu.be/83cGmuHZML4

S sedmo zmago sezone so varovanci Damjana Romiha na 6. mestu Prve lige prehiteli Domžale. Jesenski del prvenstva se bo zaključil prihodnjo soboto, ko na Areno Petrol prihajajo člani NK Luka Koper.

Domžale : Celje 0:2 (0:1)
Krajcer (7′), Pavlović (74′)

Celje: Mujčinović, Akakpo (od 46. Medved), Krajcer, Krljanovič, Popovič, Đakovič (od86. Močivnik), Radulovič, Pavlovič, Gobec, Bakarič (od 40. Kapič), Bezjak. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Dva zadetka za fantastično zmago

Brez poškodovanega Paniča ni šlo
Košarkarji laškega Zlatoroga včeraj v Domžalah niso uspeli ponoviti uspeha nogometnih sosedov. V 9. krogu lige ABA je Helios prikazal boljšo igro od varovancev Rada Trifunoviča. Domači so si že po prvi četrtini nabrali 7 točk prednosti, do polčasa pa vodstvo povišali na 11 točk. Tudi v drugem polčasu so košarkarji, ki jih s klopi vodi legendarni Zmago Sagadin, nadaljevali v podobnem ritmu in si pred zadnjimi 10 minutami priigrali 17 točk prednosti. Vodstvo so mirno zadržali do konca tekme in poskrbeli za 8. poraz Laščanov v regionalni ligi.

Zlatorogu se je poznala odsotnost kapetana in najboljšega strelca Vladimirja Paniča, ki zaradi poškodbe ni mogel nastopiti. najboljši strelec tekme je bil Drago Pašalić, ki je za Helios dosegel 21 točk, po 15 sta jih dodala Dražen Bubnić in Darnley Earl Gay. Za Laščane je Alen Omić dosegel 13, Grega Mali pa 11 točk.

“Tekma je bila z naše strani preveč mehka. Nismo bili dovolj čvrsti, v obrambi ni bilo nobene agresije. Lahko, da je bilo to zato, ker je manjkal Vlado Panić in so šli fantje v tekmo malo bolj prestrašeno. Vsekakor ni bil naš načrt, da tekmo odpremo tako kot smo jo in da potem tudi skozi srečanje igramo na tak prestrašen način,” je po tekmi za spletno stran lige ABA povedal trener Rado Trifunovič.

KK Zlatorog tako ostaja pri eni zmagi in je zdaj sam na dnu lestvice lige ABA. Izkupiček bodo skušali popraviti v petek, ko v Laško prihaja Hemofarm. Pred tem jih čaka še tekma lige Telemach. V torek gostujejo na Polzeli.

Helios Domžale : Zlatorog Laško 83:66 (27:20, 18:14, 23:17, 15:15)

Zlatorog: Škifić 10, Brodnik 6, L. Lapornik 7, Nikolič Smrdelj 4, Vujasinovič 9, Omić 13, M. Lapornik, Dimec, Atanackovič, Mali 11, Čohadarević. Trener: Rado Trifunovič

Statistika
Lestvica

Poročanje na spletnem mestu KK Zlatorog: Poraz za povprečje poškoovanega kapetana

Visok poraz v Beogradu
Članice ŽKK Athlete Celje so v 8. krogu regionalne lige gostovale pri beograjskem Partizanu. Domačinke, ki jih s klopi vodi Marina Maljković, hči selektorja slovenske moške reprezentance, so si že v prvi četrtini priigrale prednost 17 točk (35:18). Druga četrtina je za točko pripadla Celjankam (17:18), v drugem polčasu pa so košarkarice Partizana, ki so ene glavnih favoritk za končno zmago v regionalni ligi, ponovno prestavile v višjo prestavo. Do konca tekme je prednost narasla na 39 točk, domačinke so dosegle točko več od stotice.

Na 8 tekmah v regionalni ligi so Celjanke zbrale 4 zmage in 4 poraze, kar jih po še nedokončanem krogu uvršča na 4. mesto na lestvici. Prihodnjo soboto bodo na domačem parketu gostile ŽKK Voždovac. Pred tem jih v sredo čaka še tekma državnega prvnstva proti ŽKK Grosuplje.

Partizan Galenika : Athlete Celje 101:62 (35:18, 17:18, 24:11, 25:15)

Celje: Gajić 6, Orozović 10, Oblak 11, Gabrovšel 9, Macura 5, Jagodič 2, Trebec 18, Bošnjak 1

Več o tekmi lahko preberete na portalu kosarka.si

FOTO: Celjski nogometaši so se v Domžalah veselili dveh zadetkov (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.