NK Celje začenja sestavljati mozaik: Rus odhaja, Slovenec prihaja, nekdanji reprezentant Italije ni dovolj dober


Slovenski državni prvaki v nogometu se od 6. junija potijo na pripravah za novo sezono. Odigrali so že tudi prvo pripravljalno tekmo in svežemu tretjeligašu Kranju na Skalni Kleti natrosili 7 golov.

V pogonu je trenutno 26 nogometašev, prva okrepitev je prišla na vratarskem položaju, Celje pa je zapustil najboljši mladi igralec minule sezone 1. SNL, Egor Prutsev.

Cilj Celjanov je ponovni naslov prvaka ter uvrstitev v ligaški del enega od evropskih tekmovanj. A za konkurenčnost na obeh frontah po besedah trenerja Damirja Krznarja potrebujejo tri ali štiri okrepitve.”

A kot poudarja Krznar, med morebitnimi prišleki iščejo nogometaše, ki presegajo kakovost obstoječega kadra: “Okrepitve morajo biti kvalitetnejše od večine igralcev, ki jih trenutno imamo v kadru. Takšne igralce je seveda težko najti, a trenutno smo v pogovorih s 15 igralci, med katerimi bomo v doglednem času izbrali tiste, ki si jih želimo,” je dejal novinarjem pred pripravljalno tekmo s Kranjem.

Očitno med njimi ne bo kakšnega velikega imena. Vsaj do zdaj so bili Celjani neuspešni pri lovu na Modrića, Vardyja in podobne velike kalibre svetovnega nogometa, ki pa se približujejo koncu svoje nogometne poti. Vseeno jih je v Celje težje zvabiti kot v kakšno Savdsko Arabijo ali v ZDA.

No, sodeč po pisanju Ekipe, pa bi v knežjem mestu lahko gledali nekdanjega velikega talenta svetovnega nogometa, igralca Manchester City-ja in Liverpoola ter več kot 30-kratnega italijanskega reprezentanta, Maria Balotellija. 33-leni napadalec naj bi namreč bil ponujen Celju. A Balotelli je daleč od stare slave, očitno tako daleč, dan ni dovolj dober niti za Celje.

“Enostavno smo ocenili, da nam v tem trenutku Balotelli ne more pomagati. To ni zavrnitev, to je ocena. Ko vzamemo v obzir vse potrebno, ni dvoma, da je kvaliteten igralec, a v takšnem stanju, kot je zdaj, ne verjamemo, da bi predstavljal dodano vrednost,” je za Ekipo pojasnil Krznar.

Glede kakovostnih okrepitev Krznar pravi, da nervoza ni na mestu in je potrebno biti potrpežljiv. Prestopni rok se namreč šele začenja, igralci in njihovi zastopniki pa špekulirajo. “Če iščemo kvalitetne igralce, moramo sprejeti tudi to, da takšni igralci morda pričakujejo tudi prestop v močnejše lige, večje klube,” je hrvaški strateg še dejal za Ekipo.

Je pa v Celje vendarle prispela prva okrepitev, in to iz Empolija. Gre za mladega, 19-letnega slovenskega vratarja Lovra Štublarja, ki je drugo polovico sezone zelo uspešno  branil na posoji v Domžalah. Štublar tudi v Celje prihaja kot posojen nogometaš z možnostjo odkupa po koncu sezone 2024/2025.

Poglejte, kaj je o svoji odločitvi za prihod v Celje povedal Štublar:

Z novimi dresi 7 žog v mreži prvega nasprotnika

Priprave na Skalni kleti je sicer začelo 26 nogometašev. Zaradi angažmaja na Evropskem prvenstvu manjka Žan Karničnik, klub pa sta zapustila Nigerijec Sunday Adetunji in rusko krilo Egor Prucev,  ki se vrača v Crveno zvezdo. Pričakuje se tudi odhod Aljoše Matka, a pogajanja s Slovanom iz Bratislave, ki predvidevajo menjavo igralcev in prihod Marka Tolića v Celje so po pisanju Ekipe zastala, oz. so trenutno na mrtvi točki.

So pa Celjani v četrtek odigrali prvo pripravljalno tekmo. NK Kranj, ki se je letos uvrstil v 3. SNL, po pričakovanjih ni bil dostojen tekmec državnim prvakom in se na Gorenjsko vrača s sedmimi goli v mreži. Za Celje so zadeli dvakrat Mačak in po enkrat, Vuklišević, Kouter, Aarons, Kurtović, Špeljak. Domači so tekmo začeli v postavi Rozman, Krefl, Milić, Vuklišević, Ajhmajer, Kouter, Vrbanec, Menalo, Mačak, Matko, Edmilson.

Goli s prve pripravljalne tekme NK Celja:

Srečanje so nogometaši NK Celja odigrali v novih dresih, ki so jih predstavili pred dnevi:


V torek žreb prvega nasprotnika na evropski poti

S kom se bo NK Celje pomeril v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, bo znano v torek, 18. junija. Ker v žrebu niso nosilci, lahko dobijo zelo težke nasprotnike, denimo slovaški Slovan in romunski FCSBU (nekdanja Steaua).  Več možnosti za napredovanje bo, če jim bo sreča naklonila katerega od naslednjih prvakov svojih držav: valižanski  The New Saints, gibraltarski Lincoln Red Imps, kosovski Balkani in moldavski Petrocub.

V bobnu bodo še Helsinki (Finska), Flora (Estonija),  Klaksvikar (Ferski otoki), Shamrock Rovers (Irska),  Pyunik (Armenija), Riga (Latvija) in Borac Banja Luka (Bosna in Hercegovina).