NK Celje zapustil Roman Bezjak, podpisal Matej Rapnik


23-letni napadalec Roman Bezjak, prvi strelec NK Celje v lanski in letošnji sezoni, kjer je na prvih šestih tekmah dosegel štiri zadetke, se za tri leta seli k bolgarskemu prvaku PFC Ludogorec iz Razgrada. Novi član celjskega prvoligaša pa je postal  branilec Matej Rapnik, še en bivši nogometaš ljubljanskega Interblocka.

Bezjak, eden najobetavnejših mladih igralcev zadnjih let, ki so se kalili v celjskih mlajših selekcijah, se je klubu mesta ob Savinji pridružil pri 14 letih, ko se je vpisal v nogometni razred poslovno-komercialne šole Celje. Korošec je skozi svojo razvojno pot vseskozi kazal veliko željo po delu in napredku. Njegove odlike so hitrost, agresivnost in borbenost na igrišču, pomanjkljivost pa ne povsem dovršeno tehnično znanje.

Bezjakove nogometne prednosti in konstantno dobra strelska forma so zadostovali za prestop na vzhodnoevropsko nogometno območje, kamor je celjski nogometni klub svoje nogometaše najpogosteje prodajal tudi v preteklosti.

Ali se bo v Bolgariji storil korak naprej ter čez leto ali dve kariero nadaljeval v nogometno razvitejših državah, bo pokazal čas. Da je z vztrajnostjo in pridnim delom to mogoče, je pred njim dokazal Milivoje Novaković, kateremu je bolgarski Liteks pomenil odskočno desko za uspešno bundesligaško kariero.

Ob Bezjakovem prestopu so na uradni spletni strani NK Celje z njim opravili tudi daljši intervju.

Rumeno modri dres pa bo v prihodnje nosil 22 letni nekdanji slovenski mladinski nogometni reprezentant Matej Rapnik, ki je v minuli sezoni nosil kapetanski trak drugoligaša Interblocka. Kot so zapisali na uradni celjski spletni strani, je  Matej Rapnik nogometno po začel v dresu Fužinarju, zatem jo je nadaljeval pri Korotanu in v  Dravogradu, leta 2007, pa je za dve leti odšel na Škotsko, kjer je bil član Heartsa. Pred tremi leti se je vrnil v Slovenijo in oblekel beli dres ljubljanskega kluba.

Kot smo že pisali, v soboto ob 20. uri Celjane čaka derbi za prvo mesto na lestvici 1. SNL. V knežjem mestu bo gostoval aktualni prvak NK Maribor.

R. Č.
Foto: Damir Mrkonjić