NK CM Celje izgubil prijateljsko tekmo proti četroligašu iz Šmarja pri Jelšah


smarje celjeV torek sta v šmarskem športnem parku prijateljsko tekmo odigrala domači NK Šmarje pri Jelšah in prvoligaš NK CM Celje. Domači igralci so prikazali odlično igro in za hrbet Amela Mujčinovića pospravili dve žogi.

V prvem polčasu je celjski trener Damjan Romih na igrišče poslal večinoma mlade igralce. Celjani so bili sicer več pri žogi a si pravih priložnosti niso ustvarili. Za zadetek so bili dosti bolj nevarni Šmarčani, ki so si pripravili nekaj lepih priložnosti in bili v tem delu igre boljši nasprotnik. Pred iztekom prvega polčasa je branilec Denis Mraz izvajal prosti strel iz skoraj sredine igrišča. Odločil se je za neposredni strel po golu, žoga pa je presenetila izkušenega vratarja Amela Mujčinovića in končala v mreži. V drugem polčasu je Romih z izjemo lažje poškodovanega Romana Bezjaka na igrišče poslal vse nosilce igre. Tudi v drugem delu so bili Celjani več pri žogi, a poti do šmarskih vrat niso našli. V enem od protinapadov Šmarčanov je Alen Neskić podal v kazenski prostor, kjer je z roko igral Bekim Kapič, sodnik pa je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel domači kapetan David Firšt. Po nepričakovanem zaostanku se je v celjskem moštvu poznala nervoza. S pritiskom na sodnike, kjer je prednjačil nekdanji reprezentant Zoran Pavlovič, in grobimi prekrški so želeli rezultat spremeniti sebi v prid, a je domača mreža, ki jo je v prvem polčasu branil David Jesenko v drugem pa Marko Pepelnak, ostala nedotaknjena.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako je končni izid z bele točke postavil David Firšt in kaj sta po presenetljivi zmagi domačega moštva povedala trenerja Damjan Romih in Ibrahim Neskić.

NK Šmarje pri Jelšah : NK CM Celje 2:0 (1:0)
Strelca: Mraz, Firšt (11m)

Postava Šmarja: Jesenko, Mauher, Mraz, Zagajšek, Stiplošek, Horjak, Jančič, Drofenik, Neskić, Firšt, Vraničar; v drugem polčasu so igrali: Pepelnak, Kobilšek, Oparenovič, Deučman. Trener: ibrahim Neskić

Postava Celja: Mujčinović, Bakarič, A. Romih, Gaber, Deželak, Šmitran, Marijan, Krljanovič, T. Kotnik, Nukič, Firer. Drugi polčas: Mujčinović, Kapič, Radulovič, Vidmajer, Krajcer, Gobec, Mandič, Medved, Močivnik, Đakovič, Pavlovič. Trener: Damjan Romih.

smarje celjeKer imata obe ekipi modre drese, so po odločitvi sodnika Celjani igrali v markirnih majicah

celjski grofiNa tekmo je prišlo tudi nekaj članov navijaške skupine Celjski grofje. Ker je med njimi tudi nekaj Šmarčanov, nad rezultatom niso bili preveč razočarani

smarje celjeZmaga proti celjskemu prvoligašu je dobra spodbuda za šmarske nogometaše za tekmovanje v Štajerski ligi, kjer imajo visoke ambicije

S celjskega kluba so sporočili še, da so na včerjašnji izredni skupščini kluba člani sprejeli dve pomembni odločitvi. Podprli so sklep neodplačanemu prenosu določenih osnovnih sredstev na Mestno občino Celje. To pomeni, da bo s štadioni Arena Petrol, Skalna klet in Olimp upravljal ZPO. Zbor se je tudi seznanil in sprejel odstopno izjavo Marjana Vengusta z mesta predsednika. Vengust bo funkcijo predsednika in zakonitega zastopnika opravljal še naprej, dokler skupščina ne izvoli novega predsednika. Skupščina mora biti sklicana najkasneje do 31. decembra.

v/t/f: Marko Kovačevič