NK Olimpija in NK CM Celje znova brez golov, košarkarice uspešne v Murski Soboti


Nogometaši CM Celja še naprej ostajajo neporaženi proti ljubljanski Olimpiji. Tretja medsebojna tekma v letošnji sezoni se je ponovno končala z najbolj nepriljubljenim izidom. Košarkarice ŽKK Athlete Celje so v 7. krogu 1. SKL za ženske visoko zmagale proti ŽKK Pomurje.

Razpoložena vratarja za pravično delitev točk
Pred maloštevilnimi gledalci v Stožicah sta bili obe ekipi enakovredni. Celjani so imeli lepo priložnost za zadetek v prvem polčasu v 14. minuti. Denis Popovič je lepo podal do Romana Bezjaka, ki se je sam znašel pred Olimpijinim golom, a mu je veselje preprečil vratar Elvis Džafić. Po dobre pol ure igre bi lahko Olimpijo v vodstvo popeljala Dare Vršič in Adnan Bešić, a se je odlično izkazal vratar Amel Mujčinović. Tudi v drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, a so bili napadalci premalo razpoloženi, vratarja pa sta se izkazala z dobrimi obrambami. Vršič je dobro meril s prostega strela, a ni uspel presenetiti Mujčinovića. Na drugi strani je iz podobne situacije Džafićeve dlani dobro ogrel Zoran Pavlović.

Celjani so v Stožicah vknjižili 22. točko sezone, kar jih uvršča na 7. mesto prvenstvene lestvice. Na vrhu je Maribor, ki si je z zmago v Novi Gorici že zagotovil naslov jesenskega prvaka. Sledijo Olimpija, HiT Gorica, Rudar, Mura in Domžale. Grofi imajo točko prednosti pred Nafto in Koprom, na dnu je kranjski Triglav. Pred zimskim premorom sta na sporedu še dva kroga. Varovance Damjana Romiha v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, jesenski del pa bodo končali z domačo tekmo proti Kopru 3. decembra.

Olimpija : CM Celje 0:0

Celje: Mujčinović, Akakpo, Bakarič, Popovič, Bezjak, Radulovič, Pavlovič, Gobec, Krljanovič (od 82. Medved), Močivnik (od 75. Močič), Kapič (od 72. Krajcer). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Pravičen remi v prestolnici

+ 52 za Celjanke
Članice ŽKK Athlete Celje so v Murski Soboti upravičile vlogo favoritinj in z več kot 50 točkami razlike premagale ŽKK Pomurje. Varovanke Damirja Grgiča so skozi celo tekmo višale prednost. Prvo četrtino so dobile z 10 točkami razlike, do polčasa pa je prednost narasla že na 33 točk in tekma je bila odločena. V drugem polčasu so Celjanke še povišale razliko in se na koncu veselile zmage z rezultatom 99:47. Za visoko zmago je Sanja Orozovič dosegla 26, Marica Gajič pa 25 točk. Tina Trebec jih je dodala 17. Za domačinke je Simona Kuzma dosegla 15 točk.

Celjanke so s 6. zmago na 7 tekmah prevzele vodstvo v 1. SKL za košarkarice. Na drugem mestu so še neporažene Triglavanke, ki pa imajo odigrano tekmo manj. Prihodnjo sredo ŽKK Athlete Celje gosti ŽKK Grosuplje. Pred tem jih v soboto čaka še gostovanje pri Partizanu v regionalni ligi.

Pomurje : Athlete Celje 47:99 (16:26, 10:33, 5:19, 16:21)

Celje: Gajič 25, Orozovič 26, Oblak 2, Petrovič, Klavžar 6, Macura 12, Jagodič 11, Trebec 17. Trener: Damir Grgič

Statistika
Rezultati in lestvica

FOTO: Olimpija in CM Celje sta se v Stožicah razšla brez golov (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.