Nočni tek Celje napolnil ulice knežjega mesta (foto)

30. 05. 2019 07:00

V soboto zvečer so bile celjske ulice tekaško obarvane, saj je knežje mesto gostilo 10. Nočni tek Celje, ki ga je v nedeljo nasledil še jubilejni Bike festival Celje.

Mesec športa je v knežjem mestu gostil starega znanca, in sicer Nočni tek Celje, ki je pritegnil skoraj 150 tekačev. Udeleženci teka so se tako v soboto zvečer podali na 5 in 10 kilometrov dolgi progi, ki je potekala po prenovljenem Muzejskem trgu in starem mestnem jedru.

Nočni tek Celje je poskrbel za zdravo telo in široke nasmehe.
Nočni tek Celje je poskrbel za zdravo telo in široke nasmehe.
Seat Tarraco
Seat Tarraco

Na 5 km trasi sta bila najhitrejša Alen Lamper (17:14) in Mihaela Kogovšek Pečečnik (23:13), z 10 km traso pa sta najhitreje opravila Žan Žepič (43:40) in Renata Vetrih (43:40).  Ostali rezultati so dostopni na spletni strani Fatburn.si.

Na Nočnem teku pa je veliko pozornosti pritegnil tudi Seatov nov jekleni konjiček, ki je bil pravi magnet za objektive. Seat Tarraco je športni terenec, poimenovan po katalonskem mestu Tarragona.

Njihovo staro mestno jedro odkriva bogato kulturno dediščino mesta, s čimer se lahko pohvali tudi knežje mesto. Tako se je tudi Seat Tarraco dobro znašel med Celjani, ki so se udeležili sobotnega tekaškega spektakla.

Nekaj utrinkov z Nočnega tega Celje si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji:

Foto: FB Nočni tek Slovenija

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
235 queries in 3,201 seconds.