Nogomet: Celjani neodločeno z Domžalami


NK-CeljeCeljani so po velikem uspehu, ki so ga dosegli proti ekipi Maribora in se tako uvrstili v finale Pokala Slovenije, minuli vikend nadaljevali tudi z domačim prvenstvom. V sobotnem obračunu proti ekipi iz Domžal nismo videli zadetkov in ob koncu 90. minute sta se ekipi razšli z delitvijo točk. V 30. krogu Celjani gostujejo v Novem mestu.

Potek srečanja…

V soboto, 25. aprila so Celjani na domači Areni Petrol odigrali 29. krog Prve lige Telekom Slovenije. Srečanje se je zaključilo brez zadetkov, ekipi pa sta se razšli z delitvijo točk. V primeru zmage, bi se Celjani lahko povzpeli na lestvici in tako na drugem mestu prehiteli Domžalčane.

V prvem polčasu si tako domači kot tudi gostujoči nogometaši niso priigrali večjih priložnosti. V 17. minuti so lepo poskušali Domžalčani, vendar jim ni uspelo zatresti celjske mreže. Domžalčani so že v prvem polčasu tekme ostali brez Horića, ki je v 35. minuti prejel še drugi rumeni karton in je tako moral predčasno zapustiti igrišče.

Drugi polčas so Celjani začeli bolj odločno in si priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Poskušali so preko Alonsa ter preko Sunnyja, vendar niso uspeli spremeniti rezultata. V 56. minuti je nevarno poizkusil še Verbič, vendar je njegov strel zgrešil cilj. Kasneje je dobro priložnost Domžalčanov preprečil celjski vratar Kotnik, nekaj minut kasneje pa se je izkazal še gostujoči vratar Vidmar po strelu Lendriča. V 79. minuti so gostujoči nogometaši ostali še brez enega igralca in tako so Celjani imeli do konca srečanja občutno številsko premoč. Žal je niso uspeli izkorisiti in srečanje se je zaključilo brez zadetkov.

Vir: Prva Liga
Vir: Prva Liga

Rezultat

NK CELJE – NK DOMŽALE 0:0 (0:0)

Postava NK Celje:

Kotnik, Klemenčič, Verbič, Bajde, Šporn (od 66. Jugović), Miškić, Jakolić, Jeslinek (od 46. Sunny), Soria Alonso, Vidmajer (od 86. Gobec), Lendrić.

V 30. krogu Celjani gostujejo v Novem mestu. Tekma bo 29. aprila ob 17:00.

Ostali rezultati 29. kroga:

Gorica – Krka 3:0

Radomlje – Maribor 1:6

Zavrč – Rudar 0:0

Olimpija – Luka Koper 0:0

Benjamin Verbič po koncu sezone zapušča Celje. (Vir: Prva Liga)
Benjamin Verbič po koncu sezone zapušča Celje. (Vir: Prva Liga)

Novica o prestopu Benjamina Verbiča…

V taboru Celjanov so sporočili, da po koncu sezone iz vrst rumeno-modrih odhaja Benjamin Verbič. Benjamin se seli na Dansko, kjer bo naslednje štiri sezone igral za tamkajšnjega prvoligaša FC Copenhagen. Celjskemu nogometnemu klubu bo v zameno zanj pripadla rekordna odškodnina.

aV