Nogomet: Celjani preko Zavrča do novih točk, jutri jih čaka pomemben obračun proti Mariboru v Pokalu Slovenije, Šampion izgubil v 18. krogu 3.SNL


nk-celje-in-nk-sampion11111

V sobotnem obračunu so celjski nogometaši dosegli novo zmago v državnem prvenstvu, ko so v gosteh premagali ekipo Zavrča z rezultatom 2:1. Nadaljujejo že jutri, v povratnem obračunu Pokala Slovenije proti Mariboru, kjer bodo želeli potrditi zmago, ki so jo dosegli na Ljudskem vrtu. Srečanje bo v torek, 21.4 ob 17:00 na Areni Petrol. Člani Šampiona so v 18. krogu 3. SNL sever izgubili.

Celjski nogometaši so v soboto, 18. aprila odigrali tekmo 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Gostovali so pri ekipi Zavrča, kjer so srečanje dobili z rezultatom 2:1 in si tako priigrali nove točke v državnem prvenstvu. Zadetka za zmago Celjanov sta dosegla Jeslinek in Sunny.

Potek srečanja…

V prvem delu srečanja so si Celjani priigrali nekaj priložnosti, ko sta proti vratom domačega vratarja zapretila Kubo in Jeslinek. Sledil je dober poskus domačinov, ki so po podaji s kota zatresli mrežo celjskega vratarja in povedli z 1:0. Za Zavrč je zadel Novoselec. Rezultat je ostal nespremenjen do konca prvega polčasa.

Drugi del tekme so Celjani začeli odločno in že v 6. minuti nadaljevanja dosegli zadetek. Natančen je bil Jeslinek, ki je nevarno poizkusil še nekaj minut kasneje, vendar je bil na mestu domači vratar Petrović. Celjani so nadaljevali napadalno in v 77. minuti dosegli še drugi zadetek ter tako postavili končni izid srečanja. Za rumeno-modre je tokrat zadel Sunny.

Rezultat…

NK ZAVRČ – NK CELJE 1:2 (1:0)

Strelci za Celje: Jeslinek 51′, Sunny 77′.

Postava NK Celje: Kotnik, M. Klemenčič, Žitko, Soria, Gobec, Miškić, Jugović, Šporn (65′ Sunny), Jeslinek, Kubo (46′ Verbič / 90′ T. Klemenčič), Lendrić. Trener Simon Rožman.

 

Strelec drugega zadetka za Celjane - Sunny. (Vir: NK Celje)
Strelec drugega zadetka za Celjane – Sunny. (Vir: NK Celje)

Celjani že jutri nadaljujejo s pomembno tekmo proti nogometašem iz Maribora, na kateri se bodo borili za nadaljevanje v tekmovanju Pokala Slovenije. Na prvem srečanju v Mariboru so bili boljši s 3:2. Tekma bo na Areni Petrol ob 17:00.

Vir: PRVA LIGA
Vir: PRVA LIGA

Ostali rezultati 28. kroga:

Luka Koper – Radomlje 2:0

Rudar – Maribor 2:0

Domžale – Gorica 3:1

Krka – Olimpija 0:0

Trenutna lestvica državnega prvenstva:

1. Maribor – 59 točk

2. Domžale – 55 točk

3. Celje – 54 točk

4. Olimpija – 51 točk

5. Zavrč – 39 točk

6. Rudar – 36 točk

7. Luka Koper – 35 točk

8. Krka – 25 točk

9. Gorica – 24 točk

10. Radomlje – 13 točk

*

*

nk sampionMinuli vikend so tekmo odigrali tudi člani nogometnega kluba Šampion Celje. V 3. SNL sever so v 18. krogu izgubili proti NK Maribor “B”. Kljub številnim manjkajočim igralcem v taboru Celjanov so tekmo odigrali dobro. V drugem počasu so dosegli zadetek, ki pa ga je sodnik razveljevil. Čeprav so člani Šampiona prikazali napadalno igro jim ni uspelo iztržiti neodločenega rezultata ali zmage. Srečanje se je zaključilo z 1:0 za ekipo iz Maribora.

aV