Nogomet: Celjani prepričljivi tudi proti Mariboru


nkcPo za mnoge presenetljivi zmagi v 3. krogu SNL proti Kopru v gosteh so nogometaši NK Celje serijo uspehov minulo soboto zaokrožili z zmago proti državnemu prvaku NK Maribor.

Če je bil morda gol Tilna Klemenčiča po lobu v 2. minuti plod srečnega naključja, pa slednje zagotovo ne velja za končni rezultat na tekmi. Celjani so namreč ob želji in ob borbenosti pokazali tudi obilo znanja v igri z glavo in repom, medtem ko je Mariborčanom primanjkovalo predvsem prvih dveh omenjenih odlik.

Po zgodnjem zadetku so se namreč v odprti igri priložnosti ponujale na obeh straneh in tudi mariborski nogometaši so nekajkrat domiselno izigrali na trenutke nezanesljivo celjsko obrambo ter prihajali do čistih situacij za izenačenje. A v vratih grofov je tokrat kraljeval Matic Kotnik, ki je gotovo najbolj zaslužen za ohranitev vodstva Celjanov v prvem polčasu.

Precej manj zanesljiv je bil njegov kolega v vratih Maribora Jasmin Handanović, ki je glavni krivec za prvo žogo v svoji mreži, pa tudi v nadaljevanju tekme ni pokazal dodane vrednosti, ki bi upravičila sloves prvega vratarja državnega prvaka. Pri ostalih zadetkih Celja mu sicer ni kaj očitati, saj sta bila plod odličnih akcij Celjanov, ki sta realizatorja Sunnyja Omoregia in Gregorja Bajdeta pripeljali do “zicerja”.

Maribor predvsem v drugem polčasu (v 31. minuti so zaradi drugega rumenega kartona ostali brez Filipovića) ni pokazal kaj prida volje po lovljenju pozitivnega rezultata. Trenerju Šimundži, v mislih verjetno že pri tekmah sezone s Celticom, se ob polčasu niti ni zdelo potrebno obiskati svoje ekipe v slačilnici; njegovo delo je bolj kot ne neuspešno očitno opravil direktor Zahovič. Menjava Boharja z Vršičem še pred iztekom prvega polčasa in ob premoru še vstopa Mendya in Vilerja pa preobrata niso prinesli, prej nasprotno.

Za častni gol Mariborčanov v mreži domačinov so po kotu Vršiča v 84. minuti poskrbeli kar Celjani sami – (ne)natančen je bil kapetan Vrhovec.

A nesrečni zadetek ni skalil kristalno čiste zmage domačinov, ki je po nesrečnem začetku sezone že tretja zapovrstjo.

Nogometaši NK Celje tako po petih tekmah z 9 točkami zasedajo 4. mesto na lestvici, kar je tik nad NK Maribor, ki pa ima tekmo manj. Naslednji teden grofje odhajajo na gostovanje k zadnje uvrščenim Radomljam, kar bo nova priložnost za podaljšanje zmagovitega niza.
Trener NK Celje Simon Rožman je po tekmi povedal: “Občutki po zmagi so izjemni. V prvi vrsti bi čestital svojim igralcem, seveda pa bi se rad zahvalil tudi fantastični publiki, ki nas je v izjemnem številu podprla na Areni Petrol. Menim, da smo prikazali všečno in agresivno igro, zadeli smo v pravih trenutkih in na koncu je bilo to dovolj za to odmevno zmago.

Celje : Maribor 3:1 (2:0)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 3000, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Praprotnik (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Klemenčič (3.), 2:0 Sunny Omoregie (26.), 3:0 Bajde (54.), 3:1 Vrhovec (86./avtogol).

Celje: Kotnik, Klemenčič, Krajcer, Žitko, Vidmajer, Vrhovec, Miškić, Ahmedi (od 69. Djermanović), Verbič, Bajde (od 71. Žurej), Sunny Omoregie (od 83. Gobec).
Maribor: Handanović, Stojanović (od 46. Viler), Rajčević, Vuklišević, Mejač, Ibraimi, Mertelj, Filipović, Bohar (od 40. Vršič), Tavares, Fajić (od 46. Mendy).

Rumena kartona: Žitko; Filipović.
Rdeč karton: Filipović (31.).
Foto: www.nk-celje.si – Jure Veber

S CELJE.INFO NA DOMAČE TEKME NK CELJE BREZPLAČNO

Na našem portalu z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno ponujamo omejeno število vstopnic za vsako domačo tekmo Nogometnega kluba Celje. Za naročilo brezplačne vstopnice potrebujete 1 cekin, ki vam ga podarimo ob prvi registraciji. Akcija velja do konca septembra.

Brezplačne vstopnice za tekmo z NK Maribor naročite s klikom tukaj:

polsi-nogomet-14_15-klik