Nogomet: Celjani remizirali v Zagrebu


V okviru priprav na novo sezono, ki se bo za člane 1. slovenske nogometne lige začela 16. julija ( NK Celje bo gostoval pri Olimpiji), so celjski nogometaši odigrali pripravljalno tekmo s hrvaškim prvoligašem NK Zagreb.

Medsebojno srečanje sta odigrali tako drugi ekipi, kot najmočnejši enajsterici obeh klubov. V  tekmi drugih ekip, ki so jo pri NK Celje sestavljali nekateri mlajši igralci in igralci na preizkušnji, so bili rezervisti Zagreba boljši z 2:0.

V tekmi prvih ekip pa so Celjani po poročanju uradne spletne strani prikazali viden napredek v igri napram prejšnjim pripravljalnim tekmam. Po lepi akciji in odličnem strelu Romana Bezjaka so celo povedli, na koncu pa so se z gostitelji vendarle razšli s prijateljskim remijem.

Bolj kot rezultat je v pripravljalnih tekmah pomemben dvig nivoja igre ter dejstvo, da nogometaši NK Celje enakovredno igrajo z zelo močnimi nasprotniki.Celjani bodo v sredo odigrali predzadnjo pripravljalno tekmo. V Mariboru bo nasprotnik NK Lokomotiva iz Zagreba.

Več www.nkcelje.si (Fotografije je simbolična)