Nogomet: Celjani tokrat premagani na gostovanju v Mariboru


Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

V sredo, 6. maja so celjski nogometaši odigrali 32. krog Prve lige Telekom Slovenije, kjer so na gostovanju v Ljudskem vrtu izgubili proti ekipi Maribora z rezultatom 1:4. Kljub porazu rumeno-modri ostajajo na odličnem drugem mestu lestvice državnega prvenstva. Celjane v 33. krogu čaka srečanje proti ekipi NK Radomlje, tekma bo 9. maja ob 16:00 na domači Areni Petrol.

Potek srečanja…

Uvodne minute so pripadle domačim nogometašem. Celjani so prvič poizkusili v 9. minuti preko Jeslineka, dobro je posredoval mariborski vratar Handanovič. Kmalu za tem so domačini prvič zadeli. Po podaji iz kota je bil za Mariborčane uspešen Šuler. Nogometaši iz knežjega mesta se po prejetem zadetku niso zmedli in nadaljevali odločno. V 25. minuti je poizkusil Šporn, nekaj minut kasneje pa še Verbič. Po tridesetih minutah igre so celjsko mrežo ponovno zatresli gostitelji, tokrat je bil uspešen Volaš. Sledili sta še priložnosti Bajdeta in Sunnyja, ki pa nista prinesli rezultatske spremembe.

V drugem polčasu so prvi nevarno zapretili Celjani, in sicer preko Lendrića, vendar je bil na mestu zopet Handanović. V naslednjem napadu je po podaji Šporna eden od domačih branilcev igral z roko in Celjanom je pripadla enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izvedel Lendrić. Že tri minute kasneje je moral celjski vratar Kotnik znova po žogo v svojo vrata, zadel je Ibraimi. Sedili so dobri poskusi Celjanov preko Bajdeta, Verbiča in Sunnyja. Končni rezultat in zmago domače ekipe je v 90. minuti potrdil še Volaš. Srečanje se je zaključilo s končnim 4:1 za Maribor.

Vir: Prva liga Telekom Slovenije - uradna spletna stran
Vir: Prva liga Telekom Slovenije – uradna spletna stran

Rezultat

NK MARIBOR – NK CELJE 4:1 (2:0)

Postava NK Celje…

Kotnik, Jakolić, T. Klemenčič, Soria, Vidmajer, Šporn (57′ Gobec), Jugović, Jeslinek (46′ Lendrić), Verbič, Bajde (82′ Kubo), Sunny. Trener Simon Rožman.

Ostali rezultati 32. kroga:

Luka Koper – Zavrč 1:2

Rudar – Olimpija 2:0

Radomlje – Gorica 1:0

Krka – Domžale 3:2

NK-CeljeTrenutne najvišje uvrščene ekipe na lestvici državnega prvenstva:

1. mesto – MAROBIR (69 točk)

2. mesto – CELJE (61 točk)

3. mesto – DOMŽALE (59 točk)

4. mesto – OLIMPIJA (55 točk)

5. mesto – ZAVRČ (46 točk)

aV