Nogomet: Celjani v 2. krogu neodločeno s Krko


NK-CeljeV drugem krogu nove sezone Prve lige Telekom Slovenije so celjski nogometaši remizirali z nogometaši Krke. Ekipi sta se po koncu igralnega časa razšli z rezultatom 1:1. V naslednjem, 3. krogu, bodo rumeno-modri gostovali v Kopru. Tekma bo 2. avgusta ob 20:15 uri.

Potek tekme

Nogometaši knežjega mesta so si v uvodnih minutah srečanja priigrali več lepih priložnosti, ki pa jih je uspešno obranil gostujoči vratar. Celjani, ki so sicer prevladovali na igrišču so poizkušali še naprej, vendar neuspešno. Polčas se je končal brez zadetkov.

V drugem polčasu smo lahko videli nekaj nevarnih strelov, vendar tako domači kot tudi gostujoči nogometaši niso dosegli zadetka. Pet minut pred koncem srečanja pa je glavni sodnik  Rade Obrenović dvignil rdeči karton celjskemu nogometašu Vidmajerju ter pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je za ekipo Krke uspešno izvedel Welbeck in goste popeljal v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj je v 94. minuti Firer s prostega strela dosegel zadetek za Celje in tako domačinom prinesel delitev točk.

Rezultat

NK CELJE – NK KRKA 1:1 (0:0)

Postava NK Celje: Mujčinović, M. Klemenčič, T. Klemenčič, Soria, Vidmajer, Miškić, Klapan, Ahmedi (66′ Mršić), Težak (82′ Pungaršek), Firer, Sunny (78′ Bašić).

Strelci: 0:1 Welbeck (87./11 m), 1:1 Firer (90.)

NK Celje, slika je simbolna
NK Celje, slika je simbolna

aV