Nogomet: Celjani v Stožicah presenetili Olimpijo


Nogometaši NK Celje so odlično začeli sezono v 1. slovenski nogometni ligi. Pred tekmo v Stožicah so nogometaši Olimpije veljali za favorite, a so varovanci trenerja Damjana Romiha prikazali odlično igro in se veselili visoke zmage.

Prvi polčas je najbolj zaznamoval rdeči karton branilca Olimpije Erika Salkiča, ki je nepravilno ustavil v nedeljo izjemno razpoloženega Romana Bezjaka. Celjani so si že v prvem polčasu pripravili nekaj priložnosti za vodstvo, a je vratar Elvis Džafić ostal nepremagan.

V drugem polčacu so “grofje” odločneje krenili proti golu. V 53. minuti je obramba Olimpije v kazenskem prostoru nepravilno zastavila prodor Romana Bezjaka, sodnik Gregor Gostečnik pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izkoristil Zoran Pavlović. V 80. minuti je Popović dobro zaposlil Bezjaka, ki je preigral obrambo in z natančnim strelom povišal vodstvo. Končni izid je v 88. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Bezjak, ki je dobro izkoristil podajo Pavlovića.

Celjani so zaradi najboljše gol razlike po prvem krogu na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Tudi prihodnji vikend bodo igrali v gosteh. V soboto odhajajo v Domžale, prva domača prvenstvena tekma pa bo 30. julija proti Kopru.

Olimpija : CM Celje 0:3 (0:0)
Pavlović (53′ – 11m), Bezjak (80′, 88′)

Postava CM Celje: Kotnik, Krajcer, Krljanovič (od 75. Marijan), Popovič (od 81. Medved), Bezjak, Kapič, Močivnik, Radulovič, Pavlovič, Gobec, Vidmajer. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik

Ostali rezultati in lestvica

Poročanje www.nk-celje.si: Fantastičen začetek sezone naših fantov

FOTO: Roman Bezjak je bil z dvema zadetkoma in izsiljenim rdečim kartonom ter enajstmtetrovko najboljši posameznik v Stožicah (vir: nk-celje.si)