Nogomet: Celjani z zmago do 8. mesta na lestvici


Nogometaši CM Celje so v dvoboju ekip z dna lestvice gostovali v Ajdovščini. Pomembne tri točke je z edinim zadetkom zagotovil Krajcer in celjsko moštvo popeljal do 8. mesta na prvenstveni razpredelnici.

Celjani, ki jih je tudi tokrat s klopi vodil Damjan Romih, so bili večji del tekme boljši nasprotnik in si pripravili kar nekaj obetavnih priložnosti. Gobec, Bezjak in Firer bi lahko že v prvem polčasu zadeli za vodstvo a niso uspeli žoge poslati za hrbet razpoloženega vratarja Božjaka. Najlepšo priložnost v prvem polčasu so zapravili domači, ko se je Živec znašel sam pred Mujčinovićem a meril mimo gola. Po 10 minutah drugega polčasa so se Celjani znašli v številčni prednosti. Drugi rumeni karton na tekmi je prejel Almir Tanjič. Celjani so številčno prednost izkoristili v 72. minuti, ko je po prostem strelu Zorana Pavloviča, ki ga je vratar Božjak odbil, žogo v mrežo poslal Marko Krajcer. Rezultat bi lahko povišala Zajc in Pavlovič, a je prvi preveč okleval, drugemu pa je z izjemno obrambo veselje preprečil Božjak.

Odzive s celjskega tabora po pomembni zmagi si lahko ogledate na spletni strani NK CM Celje. S sedmo zmago sezone so Celjani na prvenstveni razpredelnici prehiteli kranjski Triglav, ki je včeraj na domačem igrišču z 1:4 izgubil proti Olimpiji. Prihodnji vikend grofe čaka težko gostovanje v Domžalah.

Primorje : CM Celje
Krajcer (72′)
Izključen: Tanjič (55′ – 2 RuK, Primorje)

Postava CM Celja: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Brezič, Bezjak, Močivnik (od 63. Zajc), Radulovič, Pavlovič, Gobec, Firer (od 69. Štraus), Medved (od 82. Bakarič). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Marko Krajcer junak tekme v Ajdovščini

3. SNL – vzhod: Simer Šampion poražen v lokalnem derbiju
Na celjskem Olimpu sta se v 17. krogu 3. slovenske nogometne lige – vzhod pred 300 gledalci srečala domači Simer Šampion in Kovinar Štore. Prvi zadetek je padel v 41. minuti, ko je vratarja Čretnika premagal izkušeni Oskar Drobne. Že v naslednji akciji so Celjani izenačili. Za veselje gledalcev je poskrbel Denis Omanovič. Mreži sta nato mirovali do 80. minute, ko je za novo vodstvo gostov zadel Denis Popović. Zmago Kovinarja je v sodniškem podaljšku zagotovil Blaž Trajkovski.

Simer Šampion ima na prvenstveni razpredelnici na drugem mestu le še točko prednosti pred Kovinarjem, za vodilnimi Odranci pa zaostajajo 7 točk. Prihodnji teden jih čaka gostovanje pri zadnjeuvrščeni ekipi Bistrice.

Simer Šampion : Kovinar Štore 1:3 (1:1)
Omanovič (42′); Drobne (42′), Popovič (80′), Trajkovski (92′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Marko Krajcer je bil junak srečanja v Ajdovščini (vir: nkcelje.si)