Nogomet: Celjani znova zmagali


znak-nk-celjeNogometaši Celja so včeraj dosegli drugo zaporedno zmago, saj so na gostovanju v Kopru bili boljši od domačinov z 0:2. Mrežo “Obalcev” sta zatresla Sunny Omoregie v prvem polčasu, v nadaljevanju pa še Gregor Bajde.

Gostje so na Bonifiki tudi sicer dominirali. Domači so do prvega strela prišli šele v 62. minuti, takoj zatem pa je malo manjkalo, da bi Celjani preko Verbiča dosegli še tretji zadetek. Od 66. minute so imeli gostje na igrišču igralca več in potek srečanja se ni več spremenil.

V soboto, 16. avgusta, bo na Areni Petrol tekma z Mariborom. Prvi sodniški žvižg je previden ob 17. uri.

LUKA KOPER – CELJE 0:2 (0:1)
gledalcev: 400
strelci: Omoregie 29., Bajde 50.
RK: Mitrović 66./Luka Koper

Celje: Kotnik, Krajcer, Klemenčič, Žitko , Vrhovec, Vidmajer , Verbič ( 76./Žurej), Miškić, Bajde ( 81./Rajsel), Ahmedi ( 88./Gobec), Omoregie.

Simon Rožman, trener NK Celje: “Igralcem bi čestital za prikazano igro. Na tekmo smo se taktično zelo dobro pripravili, temu primerna je bila tudi naša predstava. Že vseskozi poudarjam, da se že od samega začetka sezone ukvarjamo zgolj sami s seboj in tako neprestano analiziramo naše igre, s čimer skušamo odpravljati naše napake ter s tem stremeti k napredku. Proti kakovostni ekipi Kopra smo sicer prikazali zelo dobro predstavo, pripravili smo si precej zrelih priložnosti, na drugi strani pa smo povsem onemogočili naše tokratne gostitelje. Veseli smo teh treh točk, ki so dobra popotnica za sobotni štajerski derbi proti Mariboru.“

Poročanje NKC

Poročanje FCK

Videoprispevek TVS

 

V soboto, 16.  avgusta v Celje prihaja slovenski prvak NK Maribor, mi pa članom Polovičke podarjamo 8 brezplačnih vstopnic za ogled tekme:

polsi-nogomet-14_15-klik