Nogomet: Celjanom žal ni uspelo v finalu Pokala Slovenije


Vir: NK Celje, uradna spletna stran
Vir: NK Celje, uradna spletna stran

Na gostovanju v Kopru, kjer je potekalo finale Pokala Slovenije sta se ob bučni podpori s tribun, kamor je prišlo tudi več kot 600 celjskih navijačev pomerila finalista, nogometni klub Koper in nogometni klub Celje. Srečanje so dobili domačini, ki so slavili z rezultatom 2:0 in tako ob koncu tekme prejeli naziv pokalih prvakov Slovenije za sezono 2014/2015. Za Celjani je torej odlična sezona, ki so jo dopolnili še s končnim drugim mestom v Pokalu Slovenije ter nastopom v kvalifikacijah za ligo Evropa. Naslednjo tekmo Prva lige Telekom Slovenije bodo Celjani odigrali 23. maja ob 17:00 proti Gorici na domači Areni Petrol

Potek srečanja…

V uvodnih minutah srečanja so prevladovali Koprčani, ki so takoj pričeli močno pritiskati proti vratom Celjanov. Njihov pritisk se jim je obrestoval v 6. minuti, ko so prvič na srečanju zadeli in povedli. Po podaji s kota je zadel Halilovič. Sledilo je nekaj priložnosti Celjanov, prva s strani Verbiča, nato pa v 26. minuti še s strani Šporna. Kasneje so nevarno poizkušali še Verbič, Miškič in Bajde, vendar niso uspeli izenačiti in polčas se je končal z minimalno prednostjo domačinov.

Drugi del srečanja sta v taboru rumeno-modrih pričela Ahmedi in Lendrić, ki sta vstopila namesto Bajdeta in Šporna. Celjani so takoj spet pritiskali proti vratom Kopra, poizkušala sta Ahmedi in Vidmajer. Izredno lepo priložnost so si Celjani priigrali v 70. minuti, vendar zopet niso uspeli doseči zadetka. Sledili so poizkusi Lendrića, Sunnyja, Ahmedija in Vebiča, ki pa niso dosegli cilja. V 87. minuti je bilo upanja na izenačenje in morebitno zmago konec, saj so Koprčani iz protinapada zadeli še drugič in tako postavili končni izid srečanja.

Vir: NK Celje, uradna spletna stran
Vir: NK Celje, uradna spletna stran

Rezultat

NK LUKA KOPER – NK CELJE 2:0 (1:0)

Postava NK Celje

Mujčinović, Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Jugović (73′ Jeslinek), Miškić, Šporn (46′ Ahmedi), Bajde (46′ Lendrić), Verbič, Sunny. Trener Simon Rožman.

aV