Nogomet: Grofi izničili razliko, a ostali brez točk, poražen tudi Šampion


Člani NK Celje so v 34. krogu Prve lige gostovali pri kranjskem Triglavu in doživeli 15. poraz v sezoni. Okrog 300 gledalcev je videlo lep nogomet s kar 7 zadetki. Brez točk je ta vikend ostal tudi drugoligaš Šampion Celje, ki je izgubil v Radomljah.

Po toči golov zmaga ostala v Kranju
Celjski nogometaši so že po 16 minutah tekme v Kranju zaostajali z 2:0. Za vodstvo domačih je v 6. minuti zadel Bernard Stjepanović. V 15. minuti je Matej Centrih v celjskem kazenskem rostoru podrl Alena Krcića. Vodstvo domačih je z najstrožje kazni podvojil Dejan Burgar.

Celjani so prvi gol dosegli v 2. minuti drugega polčasa, ko je z bližine zadel Roman Bezjak. Po dobri uri igre je Triglav znova povedel za dva gola. Uspešen je bil Enis Đurković. Celjani so se vrnili v igro, ko je v 69. minuti mrežo zatresel Saša Kovjenić. 10 minut pred koncem je izid po protinapadu z drugim golom na tekmi poravnal Roman Bezjak. A Triglav je udaril še enkrat. V 86. minuti je zadel rezervist Blaž Šujica.

Celjani, ki so v 34 tekmah v letošnji sezoni zbrali 37 točk, ostajajo na 7. mestu. Do konca prvenstva jih ločita le še dve tekmi. V četrtek ob 17h bodo na Areni Petrol gostili državne prvake iz Maribora, v nedeljo pa zaključujejo ligaško sezono v Domžalah. Tekma z Mariborom bo tudi generalka pred finalom Pokala Hervis, ki se bo odigral v sredo, 23. maja.

Triglav : Celje 4:3 (2:0)
Stjepanović (6′), Burgar (16′ – 11m), Đurković (63′), Šujica (86′); Bezjak (47′, 80′), Kovjenić (69′)

Postava Celja: M. Kotnik, Kovjenič (od 89. Janžič), Romih (od 76. Kos), Bezjak, Bakarič, Škafar (od 62. Verbič), Kapič, Ristovski, Centrih, Močič, Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Krog pred koncem si še niso zagotovili obstanka
Okrog 100 gledalcev na tekmi med NK Kalcer Radomlje in NK Šampion Celje je prvi gol videlo v 22. minuti, ko je domače moštvo v vodstvo popeljal Matic Seferovič. Celjani so izenačili v uvodni minuti drugega polčasa. Mrežo je zatresel Gregor Zamernik. Končni izid je bil postavljen 11 minut kasneje. Za zmago domačih je zadel Dejan Zadnikar.

Šampion je krog pred koncem s 25 točkami na 7. mestu 2. SNL. A za celjskim klubom je precejšnja gneča. Enak izkupiček točk imata Bela krajina in Dravinja Kostroj, zadnjeuvrščeno Šmartno pa ima 24 točk. Kdo bo ostal v ligi, bo tako znano prihodnji vikend. Vse ekipe, ki se še borijo za obstanek, igrajo na domačem igrišču. Šampion gosti NK Krško, Dravinja ljubljanski Bravo Interblock, Bela krajina Radomlje, Šmartno pa Šenčur. V edini preostali tekmi bo novi/stari drugoligaški prvak Aluminij gostil Roltek Dob.

Kalcer Radomlje : Šampion Celje 2:1 (1:0)
Seferovič (22′), Zadnikar (57′); Zamernik (46′)

Postava Šampiona: Čretnik, Goropevšek (od 73′ Vodeb), Kompan, Djuranovič, Žagar, Srnec, Kožar, Golemić, Horvat, Zamernik (od 83′ Vouk)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Dva zadetka Romana Bezjaka nista bila dovolj za vsaj točko Celjanov v Kranju (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.