Nogomet: grofi s porazom končali sezono v 1. SNL, Šampion z zmago potrdil obstanek v 2. SNL


Člani NK Celje so v zadnjem krogu Prve lige gostovali v Murski Soboti. Domači nogometaši, ki so lovili vstopnico v evropske pokale, niso pustili presenečenja in vknjižili zanesljivo zmago. NK Šampion bo tudi v prihodnji sezoni igral v 2. slovenski ligi. V zadnjem krogu so na domačem igrišču premagali Krško.

Mura zanesljivo do zmage
Prvi gol na Fazaneriji je v 12. minuti dosegel Damjan Bohar. To je bil tudi edini gol v prvem polčasu. V drugem polčasu sta zmago črno-belih potrdila še Dragan Jelić in Nusmir Fajić.

Celjani so v letošnji sezoni Prve lige zbrali 37 točk, kar je zadoščalo za končno 8. mesto. S tem so si tudi zagotovili obstanek med elitno druščino in ob Mariboru in Gorici ostajajo edini klub, ki v 1. ligi igra neprekinjeno od osamosvojitve. Vrhunec sezone pa varovance Damjana Romiha še čaka. V sredo se bodo v finalu pokala pomerili z državnimi prvaki iz Maribora. Tekma v ljubljanskih Stožicah se bo začela ob 20.45.

Mura : Celje 3:0 (1:0)
Bohar (12′), Jelić (69′), Fajić (80′)

Mura: Draković, Bohar (od 75′ Gruškovnjak ), Lotrič (od 82′ Kozar), Kramar, Travner, Kouter, Jelić, Eterović (od 65′ Fajić), Dodlek, Maruško, Kous.

Celje: Mujčinović, Romih, Kotnik, Bakarić , Škafar (od 46′ Gobec), Kapić, Bezovnik (od 60′ Moćić), Ristovski, Centrih , Vidmajer, Medved (od 46′ Bezjak).

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Kožar zadel za obstanek
NK Šampion Celje je uvodno sezono v drugoligaški druščini zaključil z domačo tekmo proti Krškemu. Za obstanek so potrebovali zmago. Krško je sicer prvo povedlo, ko je v 37. minuti zadel Pilipović. Tik pred koncem prvega polčasa je rezultat izenačil Žagar. Za zmago Celjanov je v 77. minuti zadel Kožar.

Šampion je na 27 tekmah v 2. SNL zbral 28 točk in končal na 7. mestu. Enak točkovni izkupiček imata tudi Dravinja in Bela Krajina, ki pa sta zaradi slabše gol razlike uvrščena na 8. in 9. mesto. S 27 točkami so na zadnjem mestu končali nogometaši Šmartnega. Prvak 2. SNL je drugo leto zapored postal Aluminij iz Kidričevega, ki bo prihodnjo sezono najverjetneje vstopil v 1. SNL.

Šampion Celje : Krško 2:1 (1:1)
Žagar (45′), Kožar (77′); Pilipović (37′)

Rezultati in lestvica

FOTO: NK Šampion Celje si je z zmago proti Krškemu zagotovil obstanek v 2. SNL (foto: Damir Mrkonjič, arhiv Celje.info)

M.K.