Nogomet: Grofje poraženi v Novi Gorici, visok poraz Šampiona za uvod v drugoligaško sezono


Člani NK CM Celje so v 4. krogu Prve lige gostovali v Novi Gorici in doživeli drugi letošnji poraz. S prvenstvom so začeli tudi v 2. SNL, kjer letos igra drugi celjski klub Šampion. V obračunu lanskoletnih drugoligaških in tretjeligaških podprvakov je prepričljivo zmago vknjižil Interblock.

Tekma v Novi Gorici je bila rezultatsko odločena že v prvem polčasu. Galešič je prodrl v kazenski prostor, kjer je Vito Plut izkoristil veliko napako v celjski obrambi in žogo poslal pod prečko za vodstvo Gorice z 1:0. Goričani so drugi zadetek dosegli v 25. minuti, ko je Dejan Žigon kaznoval napako vratarja Matica Kotnika. Domači so do konca srečanja mirno obdržali vodstvo, Celjani pa so bili še najbližje znižanju izida, ko je v 53. minuti z roba kazenskega prostora dvakrat poskušal Sebastjan Gobec. Odmeve po tekmi v Novi Gorici si lahko ogledate na spletni strani Prve lige.

Po 4 odigranih tekmah so varovanci Damjana Romiha zbrali 6 točk, naslednja tekma jih čaka v petek, ko se bodo na domačem stadionu pomerili z Nafto.

HIT Gorica : CM Celje 2:0 (2:0)
Plut (8′), Žigon (25′)

Postava Celja: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Popovič (od 65. Marijan), Bezjak (od 72. Đakovič), Močivnik, Radulovič, Pavlovič, Gobec, Vidmajer (od 46. Firer), Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje www.nkcelje.si: Poraz v Novi Gorici

Za uvod v 2. SNL visok poraz
Uvodna tekma NK Šampion Celje je na Areno Petrol privabila okrog tisoč gledalcev, ki so videli prepričljivo zmago gostov. V prvem polčasu se mreži nista zatresli, prvi zadetek pa je v 53. minuti dosegel Andraž Šporar. V nadaljevanju je še dvakrat zadel Dejan Robnik, drugič z bele točke. Končni izid je v 80. minuti postavil Matevž Fortin. Prihodnjo nedeljo bodo celjski drugoligaši skušali popraviti vtis na gostovanju v Črnomlju pri NK Bela krajina

Šampion Celje : Interblock 0:4 (0:0)
Šporar (53′), Robnik (58′, 72′ – 11m), Fortin (80′)

Postava Šampiona: Čretnik, Vodeb, Kompan, Goropevšek (od 59′ Džaferovič), Zamernik, Lazičić, Leskovar, Horvat (od 72′ Verbič), Petrušič (od 46′ Djuranović), Kožar, Žagar – Trener: Jan Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Klemen Medved je imel v Novi Gorici priložnost za izenačenje, a je njegov strel z 20 metrov vratar Simčič ubranil (vir: www.nkcelje.si)

M.K.