Nogomet: Mura pretrd oreh za Romihove fante, Šampion z lepo popotnico v zimski premor


Po dveh tednih reprezentančnega premora so se na zelenice vrnili nogometaši v Prvi ligi. Člani NK CM Celje so včeraj gostovali v Murski Soboti in doživeli visok poraz. Z minulim vikendom so lahko bolj zadovoljni v taboru NK Šampion Celje. Na zadnji tekmi 2. SNL pred zimskim premorom so slavili na gostovanju v Slovenskih Konjicah.

Muraši odločili že v prvem polčasu
Tekma 18. kroga elitne slovenske nogometne lige na Fazaneriji je bila odločena že v prvem polčasu. Muraše je v 13. minuti v vodstvo popeljal Mate Eterovič, ki je po zmedi v kazenskem prostoru udaril žogo, ko je po padcu že ležal na hrbtu. Njegov strel je presenetil obrambo in vratarja Mujčinovića. V 17. minuti so domači podvojili vodstvo. Nekdanji igralec Celja Rajko Rep je izmenjal dvojno podajo z Nusmirjem Fajićem in z natančnim strelom premagal celjskega vratarja. Do polčasa so Prekmurci zadeli še enkrat. V 43. minuti je na 3:0 povišal Leon Horvat. Končni izid je bil postavljen po dobri uri tekme. Po protinapadu Mure je Mujčinović dobro obranil strel Boharja, a je do odbite žoge prišel Nusmir Fajić in jo poslal v mrežo.

Če bi varovanci Damjana Romiha v Murski Soboti zmagali, bi se na prvenstven lestvici izenačili s četrtouvrščenim Rudarjem, tako pa so padli na 7. mesto. V 18 tekmah so zbrali 21 točk, enak izkupiček ima Koper, točko manj pa je zbrala lendavska Nafta. Prvenstvo se bo nadaljevalo že v sredo, ko Celjane čaka gostovanje pri Olimpiji.

Mura : CM Celje 4:0 (3:0)
Eterovič (13′), Rep (17′), Horvat (43′), Fajić (64′)

CM Celje: Mujčinovič, Akakpo, Krajcer, Močivnik (od 73. Močič), Popovič, Đakovič (od 45. Bezjak), Radulovič, Pavlovič, Gobec, Kapič (od 45. Bakarič), Medved. Trener: Damjan Romih

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Celjska barka potonila v Muro

Zmaga za zaključek jeseni
S tekmami 14. kroga se je zaključil jesenski del prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi. Celjski Šampion je gostoval v Slovenskih Konjicah pri tamkajšnji Dravinji, ki zasedo zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Domači so dobili prvi polčas z zadetkom Žige Čakša v 35. minuti. Varovanci Janija Žilnika so imeli priložnost za izenačenje v 57. minuti, ko je sodnik dosodil enajstmetrovko v korist Celjanov, a Jernej Leskovar ni uspel poslati žoge v mrežo. Domači so vodstvo uspešno branili vse do 79. minute. Takrat pa je izid poravnal rezervist Mario Petrušič, ki je na igrišče stopil le pet minut prej. 26-letni napadalec je poskrbel za popoln preobrat in globoko v sodniškem dodatku tekme z drugim zadetkom priigral pomembno zmago.

Člani NK Šampion Celje bodo zimo preživeli na 6. mestu prvenstvene razpredelnice. Na vrhu prepričljivo vodi Aluminij, ki si je priigral že 9 točk prednostipred drugouvrščenim Dobom. Prvenstvo se bo nadaljevalo v začetku marca.

Dravinja Kostroj : Šampion Celje 1:2 (1:0)
Čakš (35′); Petrušč (79′, 93′)

Šampion: Čretnik, Zamernik, Kompan, Žagar, Vodeb (od 46′ Goropevšek), Dolinar, Kožar, Horvat (od 34′ Štus), Lazičić, Muharemovič (od 74′ Petrušič), Leskovar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Reultati in lestvica

FOTO: Celjani so bili nemočni na gostovanju v Murski Soboti (vir: nkcelje.si)

M.K.