Nogomet: Mura s tremi točkami iz Celja (foto), Šampion poražen v Krškem


Za celjskima nogometnima kluboma ni najbolj uspešen vidend. Tako prvoligaš CM Celje kot drugoligaš Šampion sta doživela minimalna poraza. Na Areni Petrol je slavila Mura, v Krškem pa domačini.

Grofje še petič v sezoni poraženi
Člani NK CM Celje so sobotni prvoligaški obračun začeli nekoliko bolje od Mure in si v 12. minuti pripravili lepo priložnost za vodstvo, a je Ivanu Firerju veselje po lobu preprečila vratnica. Po pol ure igre so okvir vrat zatresli tudi gostje, ko je streljal Nusmir Fajić. V 34. minuti so Prekmurci povedli. Mate Eterovič se je znašel sam pred Amelom Mujčinovićem, celjski vratar je sicer žogo odbil, a je odletela proti golu, kjer je bil za las prepočasen Medved, in končala v mreži.

Do konca srečanja se rezultat ni spremenil. Stari znanec celjskih ljubiteljev nogometa Rajko Rep je imel v drugem polčasu dve lepi priložnosti za povišanje vodstva, a mu je obakrat veselje preprečil Mujčinović. V 79. minuti so Celjani dosegli zadetek, a je bil strelec Roman Bezjak po mnenju sodnikov v nedovoljenem položaju.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal domači trener Damjan Romih.
http://youtu.be/i9t22j2BnCI

Po 9 odigranih krogih so varovanci Damjana Romiha zbrali 8 točk, kar jih uvršča na 8. mesto prvenstvene razpredelnice. Grofe že v sredo čaka obračun z ljubljansko Olimpijo, ki so jo v 1. krogu presenetili v Stožicah. Tekma se bo začela ob 18. uri.

CM Celje : Mura 0:1 (0:1)
Eterović (34′)

Postava CM Celje: Mujčinović, Krajcer, Krljanovič (od 61. Đakovič), Bezjak, Kapič, Močivnik, Radulovič (od 42. Bakarič), Pavlovič, Gobec, Firer, Medved (od 87. Marijan). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Neprepoznavni rumeno-modri

Šampion brez gola in točk v Krškem
Drugoligaš Šampion Celje je na Stadionu Matije Gubca odigral srečanje s Krškim. Edini zadetek na tekmi je padel v 22. minuti, ko je domače v vodstvo popeljal Miha Drnovšek. Celjani so tekmo končali z desteimi igralci. V 87. minuti je glavni sodnik srečanja Damir Skomina pokazal drugi rumeni karton Jerneju Leskovarju.

Po 6 krogih Celjani s 7 točkami zasedajo 6. mesto na lestvici 2. SNL. V nedeljo jih čaka domači obračun z NK Kalcer Radomlje.

Krško : Šampion Celje 1:0 (1:0)
Drnovšek (22′)

Postava Šampiona: Čretnik, Zamernik, Kompan, Goropevšek (od 78′ Ošep), Bodiroža, Muharemović, Leskovar, Horvat (od 59′ Dolinar), Vodeb (od 46′ Kotnik), Kožar, Žagar; trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

f: Damir Mrkonjić
t: mK