Nogomet: NKC v novo sezono s premešano zasedbo


NK-CeljeLe še teden dni loči celjske nogometaše od začetka priprav na novo tekmovalno sezono. Iz klubske uprave so sporočili, da prvo ekipo zapušča osem nogometašev, znanih pa je tudi pet obetavnih članov mladinskega moštva, ki se bodo priključili pripravam pod vodstvom Simona Rožmana.

V novi sezoni celjskega dresa tako ne bodo več nosili Boban Vasov, Ivan Jovanović, Miha Korošec, Matej Centrih, Marijo Močič, Tadej Gaber, Nace Ermenc in Domen Rozman.

Na prvem treningu, ki bo na sporedu v ponedeljek, 16. junija, bo lahko trener Simon Rožman sicer računal tudi na nekaj novih obrazov. Treningom se bodo namreč priključili obetavni člani mladinskega moštva Nino Pungaršek, Matic Marcius, Jon Šporn, Blaž Zbičajnik in Rok Kidrič. Prvi zbor bo minil tudi ob prisotnosti igralcev na preizkušnji, ki bodo skozi priprave in deset prijateljskih tekem o svoji kakovosti skušali prepričati strokovni štab na čelu s trenerjem Simonom Rožmanom in športnim direktorjem Ambrožem Krajncem. Zaradi poškodbe križne vezi bo priprave in prvi del sezone sicer moral izpustiti vezist Igor Jugović.