Nogomet: Olimpija prekinila niz neporaženosti Celjanov


Celjski nogometni klub je v sredo na Areni Petrol gostil ljubljansko Olimpijo. Prvič to pomlad so grofje igrišče zapuščali sklonjenih glav. Gostje so slavili zmago z rezultatom 1:3. S sobotnega gostovanja v Novi Gorici so se grofje vrnili s točko.

V prvem polčasu se mreži na obeh straneh nista zatresli, sta pa obe ekipi prikazali bolj aktivno igro v nadaljevanju. V 50. minuti je Olimpijo v vodstvo popeljal Anej Lovrečič, ki je z izjemnim strelom s 25 metrov zadel zgornji levi kot vratrja Amela Mujčinovića. V 57. minuti je celjski vratar na robu kazenskega prostora izbil žogo pred Rujovićem, glavni sodnik Miran Bukovec je posredovanje ocenil kot prekršek in pokazal na najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec za Olimpijo je bil Tomo Šokota. Celjani so se približali v sodnikovem podaljšku, ko je lepo podajo Štrausa v zadetek spremenil Roman Bezjak. A to ni bil edini zadetek v sodniškem podaljšku, saj je svoj drugi zadetek v 94. minuti dosegel Šokota in s tem potrdil zmago gostov.

Celjani tako ostajajo na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Že jutri jih čaka štajerski derbi, ko se bodo v Ljudskem vrtu skušali zoperstaviti aktualnim državnim prvakom.

CM Celje : Olimpija 1:3 (0:0)
Bezjak (92′); Lovrečič (50′), Šokota (57′ – 11m, 94′)

Postava CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Brezič, Zajc, Popovič (od 70. Bezjak), Kapič (od 66. Bakarič), Radulovič, Pavlovič, Vidmajer (od 46. Kačičnik), Štraus. Trener: Stane Bevc

Zapisnik
Ostali rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Olimpija s pomočjo delilca pravice do polnega izkupička
Fotogalerija s tekme

Iz Nove Gorice s točko
Minulo soboto so člani NK CM Celje v Novo Gorico odpotovali brez poškodovanega Bezjaka in suspendiranega Beršnjaka. Večino tekme so bili Celjani boljši nasprotnik in si pripravili lepo število priložnosti. Eno teh je po kotu v 28. minuti izkoristil Sege Akakpo, ki je po obratu povedel goste v vodstvo in s tem tudi postavil izid polčasa. Tudi v začetku drugega polčasa so si Celjani pripravili obetavno priložnost, a je Kapiču in Firerju veselje preprečil vratar. V 54. minuti je zmedo pred celjskim golom najbolje izkoristil Vito Plut, ki je s strelom ob prečki poravnal izid. Mreži se do konca srečanja nista več tresli, Celjani pa so bili najbližje zmagi ob dveh poskusih Zorana Pavlovića s prostih strelov a žoga ni našla mreže.

HiT Gorica : CM Celje 1:1 (0:1)
Plut (54′); Akakpo (28′)

Postava CM Celja: Amel Mujčinović, Serge Akakpo, Denis Popovič (od 83. Zajc), Danijel Brezič, Bekim Kapič, Miroslav Radulovič, Zoran Pavlovič, Sebastjan Gobec, Ivan Firer, Tadej Vidmajer, Rok Štraus (od 76. Kačičnik). Trener: Stane Bevc.

Zapisnik

Poročanje nkcelje.si: Celjani v Novi Gorici vknjižili točko

FOTO: Utrinek s sredinega srečanja med Celjem in Olimpijo (vir: nkcelje.si)

Marko Kovačevič