Nogomet: pet novincev pri NKC


novinci nkcOb zaključku zimskega prestopnega roka so v Nogometnem klubu Celje angažirali pet novih igralcev, ki so jih tudi predstavili javnosti. V skladu s klubsko strategijo uveljavljanja mladih talentiranih igralcev in na podlagi finančnih zmožnosti so se klubu pridružili Nicolas Antoine Rajsel, Amir Bilali, Danijel Miškić in Boban Vasov. Že prej je član NK Celje postal Alen Ploj, ki bo v rumeno-modrem dresu nastopal kot posojen igralec. Prvi treije so s klubom podpisali dolgoročne pogodbe.

Nicolas Antoine Rajsel (rojen: 31. maj 1993) je svojo nogometno pot začel v mladinski akademiji aktualnega francoskega državnega prvaka Paris Saint-Germaina, pri katerem je nazadnje igral za mlado moštvo. Ima slovensko in francosko državljanstvo, najbolje pa se znajde na položajih krilnega napadalca in ofenzivnega vezista. V minuli sezoni je v dresu pariškega moštva nastopal tudi v tekmovanju NextGen, ki velja za ligo prvakov najboljših evropskih mladinskih moštev. V tem tekmovanju je denimo dosegel tudi oba zadetka za zmago svojega moštva z 2-0 proti angleškemu Manchester Cityju.

Amir Bilali (15. maj 1994) je centralni branilec, ki ima albansko in makedonsko državljanstvo. Vso svojo kariero je nastopal v dresu italijanskega tretjeligaša Cremoneseja, ki je bil tudi zadnja postaja pred prihodom v Celje. Bil je tudi član albanske U-17 in U-19 reprezentance.

Hrvaški vezist Danijel Miškić (11. oktober 1993) je svojo kariero začel v zagrebškem Dinamu, katerega član je bil do leta 2011, ko je prestopil v hrvaškega drugoligaša NK Sesvete. V letošnji sezoni je igral za zagrebško Lokomotivo, s katero je nastopal v prvi hrvaški ligi. Bil je tudi član hrvaških U-17, U-19 in U-20 reprezentančnih selekcij. Z U-19 hrvaško reprezentančno selekcijo je nastopal tudi na evropskem prvenstvu.

Srbski centralni branilec Boban Vasov (9. januar 1986) je svojo nogometno pot začel v mladinski akademiji 26-kratnega bolgarskega državnega prvaka Levskega iz Sofije. Bil je tudi član Radničkega iz Pirota, nazadnje pa je nastopal v dresu bahrajnskega prvoligaša East Riffa.