Nogomet: pol ducata zadetkov v Velenju, prva zmaga Šampiona v 2. SNL


V 6. krogu Prve Lige so se v lokalnem derbiju pomerili člani NK Rudar Velenje in NK CM Celje. Okrog 800 gledalcev je videlo lep nogomet in šest zadetkov. Drugi celjski klub Šampion je na Areni Petrol gostil člane NK Roltek Dob in se veselil prve zmage v drugoligaški konkurenci.

Razpoloženi strelci Ob jezeru
Prvi gol na lokalnem derbiju v Velenju je padel že v 4. minuti, ko je Zoran Pavlovič s prostega strela z dobrih 30 metrov odlično meril in presenetil domačega vratarja. Na izenačenje ni bilo treba čakati dolgo. V 9. minuti je po zmešnjavi pred celjskim golom žogo ob desni vratnici v mrežo potisnil Luka Žinko. Že tri minute kasneje so Celjani ponovno povedli. Denis Popovič je po fantastičnem preigravanju, ko se je žoga do njega odbila po strelu Krljanoviča, ukanil vratarja Savića. V 17. minuti je bil izid ponovno poravnan. Luka Majcen je po vratnici Elvisa Bratanoviča, odbito žogo poslal v mrežo in izenačil na 2:2. Do konca polčasa sta mreži mirovali.

Drugi polčas so bolje začeli Velenjčani, ki jih je v vodstvo po natančni podaji Žinka popeljal Elvis Bratanovič. V 61. minuti je celjski trener Damjan Romih v igro poslal napadalca Ivana Firerja, kar se je obrestovalo že minuto kasneje. “Fiki” je že ob svojem drugem stiku z žogo odlično meril s 30 metrov in izenačil izid na 3:3. Domači so najlepšo priložnost za zmago imeli v 82. minuti, ko je Majcen zadel vratnico. V 87. minuti so grofje ostali brez Močivnika, ki je ob domnevnem prekršku v kazenskem prostoru protestiral pri glavnem delivcu pravice Andreju Tratnjeku, ta pa mu je pokazal drugi rumeni karton.

Kaj so glavni akterji povedali po tekmi, si lahko ogledate na spletni strani Prve Lige. Celjani so v šestih odigranih tekmah zbrali 8 točk in s tem trenutno zasedajo 4. mesto na prvenstveni razpredelnici (danes sta na sporedu še tekmi Maribor : Mura in Triglav : Olimpija). Prihodnjo soboto varovance Damjana Romiha čaka domača tekma s Triglavom.

Rudar : CM Celje 3:3 (2:2)
Žinko (9′), Majcen (17′), Bratanovič (56′); Pavlovič (4′), Popovič (12′), Firer (62′)

Postava CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Krljanovič (od 46. Bakarič), Popovič, Bezjak, Kapič (od 61. Firer), Močivnik, Pavlovič, Gobec, Medved (od 80. Šmitran). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Lokalni derbi brez zmagovalca

Prva zmaga Šampiona
Varovanci trenerja Janija Žilnika so z drugo domačo tekmo lahko precej bolj zadovoljni kot s prvo. Šampion Celje je na srečanju z NK Roltek Dob povedel v 23. minuti, ko je mrežo prvič zatresel Tomaž Kožar. Gostje so izenačili nekaj minut pred zaključkom prvega polčasa, ko je vratarja Matica Čretnika premagal Mitja Klopčič.

V drugem polčasu so Celjani zaigrali še boljše kot v prvih 45 minutah. V 54. minuti je gostujoči branilec Denis Mešanovič nepravilno igral v kazenskem prostoru, sodnik Bojan Mertik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Bojan Djuranović. Domači so dosegli še dva zadetka, za oba je poskrbel razpoloženi Tomaž Kožar. S tem so člani Šampiona zabeležili prvo zmago v 2. SNL.

Po treh odigranih tekmah je Šampion zbral 4 točke, kar jih uvršča na 5. mesto na lestvici 2. SNL. Prihodnjo nedeljo jih čaka gostovanje pri NK Garmin Šenčur.

Šampion Celje : Roltek Dob 4:1 (1:1)
Kožar (23′, 64′, 68′), Djuranovič (54′ – 11m); Klopčič (42′)

Postava Šampiona: Čretnik, Zamernik, Kompan, Djuranović (od 73′ Džaferovič – od 79′ Verbič), Bodiroža, Lazičić, Leskovar, Horvat, Jovanovič (od 86′ Vodeb), Kožar, Žagar; Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

M.K.