Nogomet: Šampion v pokalnem tekmovanju izpadel proti četrtoligašu iz Šmarja pri Jelšah (foto in video)


V pokalnem tekmovanju, ki ga pripravlja MNZ Celje, sta ostali le še dve ekipi. Ob nogometaših konjiške Dravinje so se z zmago proti NK Šampion Celje v finale uvrstili tudi člani NK Šmarje pri Jelšah. V večerni tekmi na celjskem Olimpu so Šmarčani, kljub slabšemu začetku, odlično izkoristili svoje priložnosti in se ob koncu veselili zmage z rezultatom 3:1.

Domači drugoligaš je tekmo začel odlično. V prvi akciji na tekmi je hitri Tomaž Kožar pobegnil šmarski obrambi in z lepim strelom v levi zgornji kot vrat popeljal Šampiona v vodstvo. Šmarčani so odgovorili v 8. minuti. Žiga Vraničar je prodrl v kazenski prostor, njegov strel je celjska obramba odbila, po pravi odbojki v kazenskem prostoru pa je žoga zopet prišla do šmarskega napadalca, ki je z natančnim strelom premagal domačega vratarja Sinišo Pavlovića. V prvem polčasu se mreži nista več zatresli. V 14. minuti je Vraničar po novem prodoru streljal mimo gola. Za Celjane je imel lepo priložnost Tim Vodeb, a je nejgov strel z glavo po predložku iz leve strani zletel čez gol.

V drugem polčasu so imeli domačini rahlo terensko premoč, a poti do gola niso našli. V začetku drugega dela je nevaren strel domačih odlično ustavil vratar Marko Pepelnak, odbito žogo pa je Mario Petrušič poslal visoko prek vrat. Šmarčani so bili nevarni iz protinapadov in proti koncu tekme vedno bolj ogrožali vrata domačinov. Anže Šepec je na desni strani kazenskega prostora iz igre vrgel domačega branilca in dobro streljal v daljši kot, a mu je veselje preprečila vratnica. V 86. minuti pa je sledil šok za domače navijače. Alen Neskić je v protinapadu dobro podal do hitrega Vraničarja, ki je prišel sam pred domačega vratarja in žogo zaneljivo poslal v mrežo. Razpoloženi Vraničar se je dve minuti kasneje znašel v podobni situaciji, a ga je domači branilec Iztok Štus nepravilno zaustavljal v kazenskem prostoru, sodnik Želimirko Pavlovič pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izkoristil kapetan David Firšt (spodnji video).

V spodnjem posnetku si oglejte, kako je David Firšt postavil končni izid srečanja in kaj so po tekmi povedali domači trener Janez Žilnik, šmarski trener Ibrahim Neskić in strelec dveh zadetkov Žiga Vraničar. Oglejte si tudi fotografije s tekme, ki jih boste našli v galeriji na Celje.info.

Šampion Celje : Šmarje pri Jelšah 1:3 (1:1)
Kožar (1′); Vraničar (8′, 86′), Firšt (88′ – 11m)

Šampion Celje: Pavlović, Zamernik, Kompan (od 75′ Verbič), Žagar, Bodiroža, Štus, Kožar, Horvat (od 57′ Petrušič), Vodeb (od 46′ Djuranović), Mrevlje (od 46′ Dolinar), Leskovar. Trener: Janez Žilnik

Šmarje pri Jelšah: Pepelnak, Oparenovič, Mauher, Deučman (od 46′ Kobilšek), Mraz, Jančič, Drofenik, Neskić, Asllanaj (od 65′ Šepec), Firšt, Vraničar (od 89′ Čakš). Trener: Ibrahim Neskić

Oglejte si fotografije s tekme, ki smo jih zbrali v spodnji galeriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=83]

f: Damir Mrkonjić
v/t: Marko Kovačevič