Nogomet: Velenjski Rudar premagal rumeno-modre


nk-celjeV petkovem obračunu so celjski nogometaši na Areni Petrol izgubili proti velenjskemu Rudarju. Za Celjane je zadel Verbič. Srečanje se je končalo z rezultatom 1:3. V 28. krogu nadaljujejo proti ekipi Zavrč, tekma bo 18.4 ob 20:00. Člani nogometnega kluba Šampion Celje, ki nastopajo 3. SNL(sever), se bodo danes pomerili proti ekipi Korotan Prevalje.

V petek, 10. aprila so celjski nogometaši na Areni Petrol v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostili ekipo iz Velenja. Celjani so srečanje izgubili z rezultatom 1:3.

Gostje so že v začetek srečanja stopili odločno in hitro povedli. Za Rudar je v 5. minuti po napaki domače obrambe zadel Bolha. Sledil je niz dobrih priložnosti za rumeno-modre, ki so v 20. minuti uspeli izenačiti rezultat. Z izjemnim strelom od daleč, natančneje z dvajsetih metrov je za Celjane zadel Benjamin Verbič. Nekaj minut kasneje je s strelom proti vratom nasprotnika zapretil Jeslinek, vendar je njegov strel zletel mimo vratnice gostujočega vratarja. Gostje so v 33. minuti s prostega strela znova povedli, natančen je bil Babič. Kljub dobremu poskusu Bajdeta, nekaj minut pred koncem prvega polčasa se rezultat ni spremenil in gostje iz Velenja so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Zadetek Babiča. (Vir: Prva Liga)
Zadetek Babiča. (Vir: Prva Liga)

V drugem polčasu so že v prvem napadu Velenjčani znova zatresli mrežo domačega vratarja. Kljub pritisku domačih, ki casino online so želeli znižati zaostanek, se izid do konca srečanja ni več spremenil. Sledili so poskusi, kjer sta dobro kombinirala Verbič in Bajde ter kasneje še Verbič in Kubo, vendar so bili domačini premalo zbrani. Srečanje se je na Areni Petrol zaključilo s končnim 1:3 za velenjski Rudar.

Rezultat

NK CELJE – NK RUDAR 1:3 (1:2)

Za Celjane je zadel Benjamin Verbič (20″).

Postava NK Celje:

Kotnik, Klemenčič, Žitko (46′ Jakolić), Soria, Vidmajer, Miškić, Jugović, Jeslinek (46′ Sunny), Verbič, Bajde, Lendrić. Trener: Simon Rožman.

Celjani se tako z 51 točkami nahajajo na tretjem mestu lestvice. V naslednjem, 28. krogu jih čaka gostovanje pri Zavrču. Tekma bo 18. aprila ob 20:00.

Ostali rezultati 27. kroga: 

Luka Koper – Maribor 1:4

Domžale – Olimpija 0:1

Zavrč – Gorica 0:0

Krka – Radomlje (tekma bo odigrana danes, 12.4 ob 16:00)

*

*

nk sampionČlanska ekipa nogometnega kluba Šampion Celje, ki nastopa v 3. Slovenski nogometni ligi – sever bo tekmo 17. kroga odigrala danes, 12.4 ob 16:00 uri na stadionu Olimp v Celju. Njihov nasprotnik bo Korotan Prevalje.

Srečanje proti ekipi Korotan Prevalje je odločalo o delitvi točk na lestvici. Celjani so prvi del srečanja odigrali slabo in ob koncu prvega polčasa prejeli zadetek. V drugem polčasu so člani Šampiona odigrali veliko bolje in dosegli tri zadetke. Zadeli so: Gabršek, Vouk in Smodej. S popolno spreobrnitvijo rezultata in odlično igro v nadaljevanju srečanja so tako Celjani dosegli zmago s 3:1.

aV