Nogomet: zmaga Celjanov v Ljudskem vrtu


pokalslovenije

Celjski nogometaši so na vročo sredo, ki je glede na vremenske razmere spominjala že na pravo poletje, odigrali prvo tekmo polfinala Pokala Slovenije. V Mariboru, natančneje na Ljudskem vrtu so nasprotnike premagali z zadetkom prednosti. Povratno tekmo bodo odigrali v torek, 21. aprila ob 17:00 uri. 

Rezultat

NK MARIBOR – NK CELJE 2:3 (0:1)

Za Celjane so zadeli: Sunny, Vrhovec in Lendrić. 

Postava NK Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Jugović (58′ Jeslinek), Miškić, Vrhovec, Bajde, Verbič, Sunny (71′ Lendrić). Trener Simon Rožman.

V uvodnem delu srečanja so prvi prišli do dobre priložnosti celjski nogometaši, ko je v 8. minuti poiskušal Bajde. Tri minute kasneje se je prvič zatresla mreža nasprotnikov, ko je po podaji Vrhovca zadel Sunny in Celjane popeljal v vodstvo. Celjani so nadaljevali s pritiskom, v 20. minuti je zopet poizskusil Sunny, nato še Verbič. Pri Mariborčanih sta pred iztekom prvega dela srečanja poizkusila Volaš in Tavares, a rezultat je ob koncu prvega polčasa ostajal nespremenjen (0:1).

 

Drugi polčas so dobro začeli domačini in hitro izenačili. V 8. minuti drugega polčasa je za vijolične zadel Tavares. Po številnih priložnostih na obeh straneh so mrežo Celjskega vratarja znova zatesli domačini, v 65. minuti je zadel Volaš in Mariborske nogometaše popeljal v vodstvo. Z borbeno predstavo so Celjani v 88. minuti izenačili. Z izjemnim strelom je zadel Vrhovec. Tik pred koncem srečanja so celjski nogometaši ponovno zadeli, tokrat je bil natančen Lendrić. Srečanje so tako gostje iz Knežjega mesta dobili z rezultatom 3:2.

NK MARIBOR-NK CELJE (Vir: NK Celje)
NK MARIBOR-NK CELJE (Vir: NK Celje)

aV