Nogometaš Celja zadel za točko na EP proti Srbiji


Na tekmi drugega kroga skupinskega dela tekmovanja na evropskem prvenstvu v nogometu sta se danes merili reprezentanci Slovenije in Srbije.

Žan Karničnik; vir foto: NK Celje

V 69. minuti je edini gol na srečanju po lepi akciji slovenske vrste prispeval član Nogometnega kluba Celje, Žan Karničnik. Korošec je v slovenskem kazenskem prostoru odvzel žogo in jo s preigravanjem popeljal preko polovice igrišča in jo oddal Timiju Maksu Elšniku. Ta mu je podajo vrnil in Karničnik je dosegel gol!

29-letnik je na prvi tekmi z Dansko, ki se je končala za 1:1, odigral celotno srečanje. Odlikoval se je z 10 odvzetimi žogami in bil v tej statistični kategoriji najuspešnejši nogometaš na igrišču.

Srbija je v 5. minuti sodnikovega podaljša po strelu s kota izenačila, tako da se je tekma končala z 1:1. Karničnik je bil po tekmi s strani organizacijskega odbora izbran za najboljšega igralca Slovenije.

Tretjo tekmo bodo naši fantje igrali v torek, 25. junija, z Anglijo. Začela se bo ob 21. uri.

V minuli sezoni je Karničnik za Celje v državnem prvenstvu igral na 34 tekmah. Ob 4 golih je branilec vpisal tudi 11 podaj in prejel 7 rumenih kartonov.