Nogometaši Celja do zanesljive zmage v prestolnici


Celjski nogometaši so v 32. krogu državnega prvenstva gostovali v prestolnici pri Bravu, kjer so brez večjih težav prišli do svoje petnajste zmage v aktualni sezoni.

Bravo : Celje 0:3 (0:1)
Ikwuemesi (30′), Matko (59′, 90+3′)

Začetna postava Celja: Obradović, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Karničnik, Kouter, Popović, Zabukovnik, Bobičanec, Matko, Ikwuemesi

Celjani so v začetni fazi dvoboja dvakrat nevarno poizkušali, a je v obeh primerih dobro posredoval domači vratar Matija Orbanić. Sledila je 30. minuta, ko so nogometaši Celja vendarle premagali ljubljanskega vratarja. Šlo je za individualno akcijo Charlesa Ikwuemesija, ki si je z igralcem na hrbtu uspel pripraviti prostor za strel iz roba kazenskega prostora in s tem postaviti izid prvega polčasa.

Šiškarji so v drugi del tekme krenili odločneje in že takoj na začetku zapretili, a se je izkazal vratar Matko Obradović. V 59. minuti je nato sledil protinapad Aljoše Matka, ki se je v slogu največjih nogometnih mojstrov sprehodil skozi obrambo Brava, za konec pa še rutinirano poslal žogo čez domačega čuvaja mreže.

Lob vratarja je Matko ponovil v sodnikovem podaljšku, ko je izkoristil lepo podajo Ikwuemesija. Grofje so tako v Šiški prišli do zanesljive zmage in se na tretjem mestu Kopru oddaljili na pet točk prednosti. Za drugim Mariborom še naprej zaostajajo za dve točki, prav z nogometaši iz štajerske prestolnice pa se bodo pomerili v soboto.

Vrhunci tekme med Bravom in Celjem: