Tako so celjski nogometaši presenetili favorizirane Portugalce in jih izločili po enajstmetrovkah (video)


Nogometaši Celja so na povratni tekmi evropskih kvalifikacij gostovali na Portugalskem pri Vitorii. S hrabro igro so si prislužili izvajanje enajstmetrovk, kjer so bili uspešnejši od domače zasedbe.

Vitoria : Celje 0:1p (0:0)
Bajde (65′)

Začetna postava Celja: Rozman, Karničnik, Zec, Nemanič, Vuklišević, Matko, Zabukovnik, Bobičanec, Bajde, Lamy, Ikwuemesi

Celjani, ki so v Guimaraesu lovili minimalni zaostanek s prve tekme, so se odlično kosali s favoriziranimi Portugalci. Za srčno igro so bili nagrajeni v 65. minuti, ko je žogo z glavo v mrežo pospravil Gregor Bajde.

Varovanci Alberta Riere so nato uspešno odbili vse napade domače ekipe, tekma pa se je zavlekla v podaljšek. Do spremembe izida ni prišlo, zato so o napredovanju odločali streli z bele pike.

Za Celjane so enajstmetrovko uspešno izvedli Denis Popović, Lovro Bizjak, Matic Vrbanec in David Zec, obrambo pa je prispeval Matjaž Rozman. Grofe tako že v četrtek čaka tretji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer jim bo nasproti stala ekipa Neman Grodno iz Belorusije. Še pred tem pa jih v državnem prvenstvu čaka gostovanje v Šiški pri Bravu.